Samsung begint productie chipset Galaxy S9

Samsung begint productie chipset Galaxy S9

Samsung is begonnen met de massaproductie van de chipset die we wellicht straks te zien krijgen in de Samsung Galaxy S9. Het gaat om de tweede generatie processor die volgens het 10 nanometer (nm) FinFET procedé is ontworpen. Deze wordt ook wel 10LPP genoemd, waarbij de letters LPP staan voor Low Power Plus.

Dat schrijft Samsung in een persbericht. Hoewel de Koreaanse fabrikant het niet nadrukkelijk zegt, vermoeden we dat het om de System-on-a-Chip (SoC) gaat die bestemd is voor de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus.

Samsung verschaft nu al enkele details over de toekomstige processor. Door de 10LPP chipsetarchitectuur  levert de CPU 10 procent betere prestaties en verbruikt hij 15 procent minder energie in vergelijking met de eerste generatie 10nm processors, ook wel 10LPE genoemd (Low Power Early). Omdat Samsung niet het wiel opnieuw heeft uit te vinden -de chipset is immers gebaseerd op zijn voorganger- is de ontwikkelingstijd aanzienlijk naar beneden gebracht en gaat de massaproductie sneller van start. Tevens levert het een significant hogere opbrengst op.

De processors worden geproduceerd in de nieuwe fabriek in Hwaseong, Zuid-Korea. De locatie wordt ook wel S3 genoemd. De eerste (S1) vinden we in Giheung Zuid-Korea en de tweede (S2) in Austin (VS). Naast productie vindt in de nieuwe faciliteiten ook Research & Development plaats. 10nm is momenteel weliswaar de nieuwste chiparchitectuur, maar gaat hier ook technologieën ontwikkelen voor 8LPP processors en chipsets die volgens het 7nm FinFET procedé worden gemaakt. Deze laatste zijn uitgerust met Extreme Ultra Violet (EUV). Wat dit precies inhoudt houdt Samsung in het midden.

Over de Galaxy S9 (Plus)

De eerste mobiele telefoons met de gloednieuwe chipset staan voor begin volgend jaar gepland. Gedurende het jaar kunnen we meer toestellen met de nieuwe SoC verwachten, zo belooft Samsung. Hoewel het Koreaanse technologiebedrijf nadrukkelijk geen namen noemt, heeft ze het waarschijnlijk over de Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus en Samsung Galaxy Note 9.

Volgens de laatste geruchten krijgen we de Samsung Galaxy S9 al in januari te zien, mogelijk op de Consumer Electronics Show (CES). Deze vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in Las Vegas. Als we afgaan op hetgeen we uit het roddelcircuit hebben gehoord, heeft de Galaxy S9 wederom een 5,8 inch Infinity Display met WQHD+ resolutie van 2960 bij 1440 pixels en 18:9 beeldverhouding. Zijn grote broer is naar verluidt 6,2 inch in doorsnee en heeft hetzelfde scherm. De vlaggenschepen worden mogelijk aangestuurd door de Exynos 9810. Deze processor werd onlangs door Samsung aangekondigd, maar er zijn nog altijd maar weinig details over bekend. We weten enkel dat het wederom een octa-core processor is die gepaard gaat met de ARM Mali-G72 GPU. De toestellen krijgen 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen en worden met minimaal 64 GB intern geheugen geleverd. De opslagcapaciteit kun je verder uitbreiden als je bereid bent om te investeren in een microSD-kaart.

De camera en vingerafdruksensor worden niet langer horizontaal naast geplaatst, maar onder elkaar. Het is goed om te horen dat Samsung open staat voor kritiek en er iets mee doet. Verder worden de vlaggenschepen naar verluidt uitgerust met een hoofdtelefoonaansluiting, stereo speakers van AKG en Android 8.1 Oreo. Vermoedelijk zijn de telefoons ook stof- en waterdicht, net als de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones