Samsung besteedt recordbedrag aan R&D

Samsung

Samsung heeft een recordbedrag aan Research & Development (R&D) uitgegeven dit jaar. Volgens een rapport uit Zuid-Korea heeft het bedrijf maar liefst 6.5 miljard euro aan ontwikkeling besteedt in de eerste helft van 2017. 

De Zuid-Koreaanse website Yonhap heeft zijn handen weten te leggen op gelekte interne documenten van zowel Samsung als LG. Hierin valt te lezen wat de bedrijven voor het restant van 2017 gaan spenderen aan ontwikkelingskosten. Samsung gaat meer geld dan ooit tevoren uitgeven aan R&D. Daarbij laten de bedrijven in de verslagen ook weten hoeveel zij in de eerste helft van 2017 al hebben gespendeerd. Dat zijn niet de minste bedragen, kunnen we alvast verklappen. Zo gaf Samsung de eerste helft van dit jaar maar liefst 6.5 miljard euro aan R&D uit. Dit is maar liefst een toename van ruim vijf procent ten opzichte van een jaar eerder. Op deze manier geeft Samsung 7.1 procent van zijn totale omzet uit aan ontwikkelingskosten. Voor LG is dit percentage 6.9 procent.

Recordbedrag in de making

Volgens analisten gaat Samsung dit jaar dan ook een recordbedrag aan ontwikkelingskosten besteden. Het voormalig record stamt uit 2014. Toen werd er een kleine elf miljard euro aan deze post besteedt. Wellicht vraag je je nu af waar dit geld allemaal naar toe gaat. Antwoord: naar ingenieurs en hoogopgeleid (en daarmee duur) personeel. Samsung telefoons beschikken traditiegetrouw over de beste specificaties, nieuwste innovaties en beste behuizingen. Dit alles moet ontwikkeld worden door zeer slimme koppen. Zo was het voor vijf jaar geleden nog ondenkbaar dat telefoons tegenwoordig over vrijwel geen schermranden zouden beschikken. Nu staat echter al weer de zoveelste telefoon met Infinity Display voor de deur: de Samsung Galaxy Note 8.

Over de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 beschikt aan de voorzijde over een 6.3 inch Super AMOLED-beeldscherm met een QHD-resolutie. Hierbij valt direct op dat er vrijwel geen bezels aanwezig zijn. Bezels zijn de zwarte stukken ruimte tussen het daadwerkelijke scherm en de randen van het scherm. Groot voordeel van een minimale aanwezigheid bezels is het simpelweg grotere scherm. Hierdoor is de gebruikerservaring beter. Samsung introduceerde dit Infinity Display als eerst bij de Samsung Galaxy S8 (Plus). Ook de nieuwe Note gaat over deze techniek beschikken. De beeldverhouding is logischerwijs 18:9. Naast een fraai, fors scherm beschikt het toestel ook over indrukwekkende specificaties.

Zo wordt de Samsung Galaxy Note 8 aangedreven door een Exynos 8895 chipset. De dual-camera opstelling aan de achterkant beschikt over resoluties van 12 megapixels met uitgebreide mogelijkheden. De selfie-camera heeft een resolutie van 8 megapixels. De Samsung Galaxy Note 8 wordt op 23 augustus officieel aangekondigd en kost naar verluidt rond de 1000 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones