23 oktober 2014 door in Samsung.

SamsungNaast internationale hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en de Wereldgezondheidsorganisatie, klinkt de telefoonmaker Samsung wellicht opvallend. Toch is het ’s werelds grootste smartphonemaker die bekend heeft gemaakt om 3000 smartphones te donderen en uit te delen in Guinea, Liberia en Sierra Leone.

Het doel is om medische klinieken te steunen met applicaties waarmee medische data kan worden verzameld en geanalyseerd.

3000 smartphones

Samsung stuurt 3000 exemplaren van de Galaxy S3 Neo aan een totaal van 60 medische klinieken in de desbetreffende landen. De telefoons hebben een totaalwaarde van ongeveer 800.000 euro. De toestellen worden geleverd met de Smart Health Pro-app van de Verenigde Naties. Deze app kan dokters en medisch specialisten in de getroffen landen helpen om medische data te verzamelen. Daarnaast kunnen de smartphones ook worden gebruikt om contact te onderhouden met familie en vrienden, iets wat door de besmettelijke ziekte op het moment bemoeilijkt wordt.

Waarschuwings-sms

Verder komt Samsung met een sms-dienst, waarmee Zuid-Afrikanen op de hoogte kunnen worden gehouden van de actuele situatie in hun gebied en van alarmerende besmettingen. Zo hoopt het bedrijf de verspreiding van ebola tegen te kunnen gaan.

Als laatste biedt Samsung in Ghana financiële ondersteuning voor de aankoop van beschermende kleding en heeft het in Congo desinfecterende middelen verstrekt. De telecomgigant geeft aan dat de gedoneerde smartphones zullen worden vernietigd zodra de virusuitbraak voldoende is bestreden en verdwenen.

Ebola heeft op dit moment al aan meer dan 4000 mensen het leven gekost.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones