Samsung bezig met nieuwe soort batterij voor telefoons

Samsung bezig met nieuwe soort batterij voor telefoons

Samsung is in het diepste geheim bezig met het ontwikkelen van een nieuwe batterijstandaard. Men noemt deze opvolger van de lithium-ion accu ‘Solid State Battery’. Aan het gebruik van deze batterij kleven diverse voordelen, waaronder een verminderde kans op ontbranding.

Samsung is wat je noemt een conglomeraat en bestaat dus feitelijk uit diverse, verschillende bedrijven. Een van deze bedrijven is Samsung SDI. Dit bedrijf houdt zich bezig met productinnovatie en dan met name op het gebied van batterijen. Volgens een vandaag verschenen rapport dat in handen is gekomen van The Korean Herald is de Zuid-Koreaanse fabrikant bezig met het ontwikkelen van een opvolger voor de lithium-ion batterij. Dit type batterij wordt momenteel door vrijwel iedere telefoon gebruikt. Het voordeel van de nieuwe batterij zit hem in de veiligheid en de verbeterde gebruikersduur.

Hoe zit het precies?

Om het gehele proces en de specifieke voordelen te kunnen snappen, dienen we wat uit te leggen over de techniek van een batterij. In de huidige lithium-ion accu’s wordt energie doorgegeven door middel van vloeibare elektrolyten welke als doorgever fungeren. Tussen de energiebron en jouw telefoon zitten dus diverse elektrolyten waar alle stroom doorheen passeert. In de nieuwe techniek die Samsung aan het ontwikkelen is, zijn deze doorgevers niet vloeibaar, maar vast. Samsung noemt de techniek dan ook ‘Solid-State Battery’. Door het vaste materiaal wordt het risico op ontsteking, ernstige verhitting of zelfs explosie drastisch verminderd.

Reactie op Note 7 fiasco?

Dit komt de fabrikant natuurlijk goed uit, aangezien men slechte ervaringen heeft met batterijproblemen. We hoeven de naam Samsung Galaxy Note 7 maar te geven, en iedereen zal weten waar we het over hebben. LG, een groot rivaal van Samsung, is momenteel overigens ook bezig met het ontwikkelen van een dergelijke batterij. Aangezien de bron die het onderzoek lekte aan de krant anoniem wenst te blijven, hebben de journalisten een wetenschapper bij LG gevraagd naar de techniek. Volgens Choi Jung-Deok – die werkzaam is als wetenschappelijk analist bij LG Economic Research Institure – zijn solid-state batterijen hét alternatief voor de inmiddels verouderde lithium-ion batterij.

Wel geeft de onderzoeker aan dat de ontwikkeling nog minstens enkele jaren op zich laat wachten voor de batterijen gebruiksklaar zijn. Naast toepassingen op het gebied van telefonie is het ook de bedoeling dat de batterijen in auto’s gebruikt gaan worden. Naast telefoonfabrikanten is ook autobedrijf Toyota bezig met de ontwikkeling.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones