Samsung bouwt grootste OLED-paneel fabriek ooit

Samsung bouwt grootste OLED-paneel fabriek ooit

Samsung gaat de grootste OLED-fabriek ter wereld bouwen in thuisland Zuid-Korea. De fabriek gaat medio 2019 gebouwd worden en het kostenplaatje komt neer op 1.7 miljard euro. Samsung bouwt de fabriek – met de naam A5 – vanwege toenemende vraag naar hoogwaardige OLED-panelen, onder meer van Apple. In dit artikel lees je alles over de plannen.

Samsung is van plan om flink door te pakken. Dat doet het bedrijf onder meer door een zeer fiks bedrag te investeren in de aanleg van een nieuwe productiefaciliteit. Deze fabriek zal een essentiële toevoeging gaan vormen aan de (nu al) immens productie van OLED-panelen. Het bedrijf is tot dit plan gekomen om de concurrentie in China de te kunnen doorstaan. Steeds meer Chinese producenten betreden immers de markt waarbij zij zich focussen op betaalbaarheid. Samsung beoogt juist meer kwalitatieve panelen en hoopt met een nieuwe fabriek de groeiende vraag het hoofd te kunnen bieden.

Nieuwe fabriek: A5

De nieuwe productiefaciliteit zal eigenlijk uit twee delen bestaan en gaat door onder de projectnaam “A5”. De gebouwen worden geplaatst in de Zuidelijke regionen van Zuid-Korea. Er wordt verwacht dat de fabrieken een yield (oplevering) van 180,000 tot 270,000 OLED-panelen per jaar zal opleveren. De fabriek gaat zich enkel op de hoogwaardige, zesde generatie panelen richten. Deze Super AMOLED-panelen vind je bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, de vlaggenschepen van de fabrikanten. De A5-fabriek wordt een fikse verbetering ten opzichte van de A3-fabriek, welke momenteel de hofleverancier van OLED-panelen is.

Het mag wat kosten

De plannen voor de nieuwbouw van de fabriek moeten nog wel worden goedgekeurd door de raad van bestuur van het Zuid-Koreaanse conglomeraat. Verwacht wordt echter dat dit geen problemen zal opleveren en dat de bouw medio 2019 kan aanvangen. De bouw gaat vermoedelijk rond de 1.7 miljard euro kosten. Samsung gaat deze uitbreiding realiseren vanwege toenemende vraag naar diens panelen, onder meer afkomstig van rivaal Apple. Het bedrijf uit de Verenigde Staten vertrouwt voor diens schermen immers al jaren op de productie van Samsung. De verwachting is dat dit in de toekomst niet gaat veranderen.

Het bericht is afkomstig van de Zuid-Koreaanse website The Investor. Zij baseren zich weer op interviews met enkele betrokkenen. Deze wensen overigens anoniem te blijven.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones