Samsung brengt SoundAssistant app op de markt

Samsung brengt SoundAssistant app op de markt

Samsung heeft een nieuwe app op de markt gebracht waarmee het mogelijk wordt om volledig beheer te krijgen over het geluid dat afkomstig is uit je toestel. De app kent vele functies en toepassingen en biedt daarnaast extra ondersteuning voor de Galaxy S8 (Plus).

Geluid is belangrijk

Bij een aangename telefoonervaring hoort aangenaam geluid. Het terrein van geluidservaring is dan ook precies wat Samsung wil gaan verbeteren. Het bedrijf uit Zuid-Korea heeft vandaag namelijk een nieuwe app op de markt gebracht die verbeteringen aanbrengt in geluidskwaliteit. De app is behoorlijk uitgebreid en gaat door onder de naam SoundAssistent. Voor de nieuwste paradepaardjes van het bedrijf, de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, liggen daarbij nog wat extra functionaliteiten in het verschiet.

Hoe werkt SoundAssistent?

De app stelt je in basis in staat om je geluidservaring naar hartelust aan te passen. SoundAssistent herbergt naar eigen zeggen maar liefst 150 methoden om de optimale geluidsbalans voor jouw telefoon te regelen. Denk hierbij aan automatische volume aanpassing, een equalizer, mono- of stereogeluid optie en de mogelijkheid om individuele geluidsniveaus per app in te stellen. Voor de audiofielen onder ons klinkt dit natuurlijk als een feest der herkenning. Daarbij wordt het ook mogelijk om de functie van de fysieke geluidsknop aan de zijkant van veel toestellen aan te passen. Normaliter verminder je het geluid van het belvolume naarmate je de knop naar beneden indrukt. Met behulp van Soundassistent, kun je dit dus aanpassen. Hierdoor zal niet het belvolume, maar het media-volume aangepast worden. Berichten die binnenkomen, apps en games klinken dan dus ineens een stuk minder hard.

Extra functies

Zoals gezegd biedt de app extra ondersteuning voor zowel de Samsung Galaxy S8 als diens grotere broer, de Galaxy S8 Plus. Bij deze toestellen kun je het volumeniveau van apps met een ontzettend grote nauwkeurigheid instellen. Zo wordt het mogelijk om in te stellen dat je de melding van de ene app (zoals een bericht) op een bepaald volume op je eigen speaker wilt horen, en op een afwijkend volume op een Bluetooth speaker wanneer je die hebt aangesloten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het spelen van games. Indien je in het bezit bent van een Bluetooth speaker kun je dan het geluid van de game op de speaker afspelen.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones