Samsung realiseert uitstekende cijfers 2016 ondanks Note 7

Samsung realiseert uitstekende cijfers 2016 ondanks Note 7

Samsung realiseert uitstekende cijfers over 2016 ondanks de licht ontvlambare Galaxy Note 7. De Zuid-Koreaanse nummer één smartphone verkoper dankt de goede cijfers met name aan displays en geheugen.

Samsung wil 2016 natuurlijk snel achter zich zetten. Toch was het een uitstekend jaar voor de technologiegigant volgens de financiële cijfers 2016. Een goed jaar ondanks dat de winsten van het vlaggenschip de Galaxy Note 7 letterlijk en figuurlijk in vlammen op gingen. De Koreaanse onderneming wist 2016 met een forse winst af te sluiten blijkt uit de cijfers die het bedrijf vandaag presenteerde.

Samsung’s vierde kwartaal en cijfers 2016

Samsung presenteerde vandaag de Q4 2016 cijfers en de cijfers over het volledige jaar 2016. Het bedrijf realiseerde een netto winst van 7,09 biljoen Zuid-Koreaanse Won (circa 5,65 miljard) in het vierde kwartaal. De netto winst steeg meer dan het dubbelde in vergelijking met 2015 (omgerekend circa 2,6 miljard euro). De omzet steeg naar 53,33 biljoen Zuid-Koreaanse Won (circa 42,51 miljard euro).

De cijfers van Samsung in 2016 zijn beter dan het jaar daarvoor. Afgelopen jaar steeg de nettowinst naar 22,73 biljoen Zuid-Koreaanse Won. Omgerekend een winst van circa 18,13 miljard euro tegen ongeveer 15,2 miljard in 2015. De omzet steeg in 2016 naar 201,87 biljoen Zuid-Koreaanse Won (161 miljard euro). Vorig jaar behaalde de onderneming een omzet van 200,65 biljoen Zuid-Koreaanse Won.

Samsung meent dat de positieve cijfers van 2016 te maken hebben met de strategische focus van het bedrijf in de afgelopen twee tot drie jaar. In die periode heeft de fabrikant een focus gehad op technologische vooruitgang en strategische investeringen. Investeringen onder meer in de leidende OLED-technologie binnen de smartphone markt. De sterke Amerikaanse dollar tegen de Zuid-Koreaanse won heeft daarnaast ook positieve gevolgen voor het bedrijfsresultaat.

De OLED technologie van Samsung geeft het bedrijf een behoorlijke voorsprong. Dit jaar wordt misschien wel het jaar waarin OLED volledig doorbreekt en er wordt al gespeculeerd over een eventueel tekort.

Toekomst plannen Mobiele divisie Samsung

Hoewel geheugen en beeld de toon van de cijfers in 2016 bepalen, heeft de mobiele divisie het uitstekend gedaan. Ondanks de Galaxy Note 7 recall heeft de divisie een winst behaald van 1,9 miljard euro. Samsung verwacht dat de cijfers voor komend kwartaal positief worden beïnvloed, door de verkoopcijfers van de nieuwe Galaxy A en Galaxy J-serie toestellen zoals de Galaxy A3 en A5. De cijfers over 2016 laten in ieder geval zien dat het bedrijf niet langer afhankelijk is van zijn vlaggenschip Galaxy S-serie.

Kijken we vooruit naar 2017, dan verwacht het Zuid-Koreaanse bedrijf een trage groei van de smartphone markt. In 2017 zullen nieuwe diensten zoals de AI assistenten de onderscheidende factoren worden voor de smartphone industrie. Het bedrijf wil het marktleiderschap versterken en daarnaast groeien in het premium segment van smartphone door middel van design en innovatieve functies.

Goed nieuws voor de fans van mid-range en low-end smartphones uit Zuid-Korea. Samsung is namelijk van plan de concurrentiepositie te verbeteren door het invoeren van vingerafdrukherkenning en water- en stofdicht functies (IP68?). 2017 staat in het teken van veiligheid en kwaliteit. Veiligheid en kwaliteit van het productaanbod wordt verbeterd door product assurance processen, implementeren van nieuwe preventieve maatregelen en het verhogen van het team aan toegewijde experts.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones