Samsung DiscoVR toont de wereld in 4D IFA 2016

Samsung DiscoVR toont de wereld in 4D IFA 2016

IFA 2016 toont niet alleen huishoud apparatuur, slimme technieken en mobieltjes. Er is ook veel te beleven in 3D en zelfs in 4D dankzij DiscoVR. VR brillen zijn de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank gegaan. Nu is het tijd voor content en Samsung laat zien hoe.

IFA bevindt zich niet alleen in een gigantisch complex aan de rand van Berlijn. Het is overal! Op het Breitscheidplatz staat bijvoorbeeld een paviljoen van Samsung. Daar kun je op een surfplank jezelf volledig in de Malediven wanen en iets verder ervaar je een 4D wereld dankzij DiscoVR.

Samsung beach Berlin

DiscoVR

Wat is DiscoVR? Het is een platform voor 360 graden video’s. Binnen het platform wordt de videokwaliteit streng gecontroleerd zodat het aanbod volledig in 360 graden video te ervaren. De app is nu beschikbaar in de Oculus store. Je hebt natuurlijk wel een VR-bril nodig een toestel met Android 4.4 of hoger. Hoewel het platform door Samsung is ontwikkeld zul je met een ander merk, zoals de HTC 10 of de LG G5, deze ervaring natuurlijk ook kunnen beleven.

DiscoVR ervaring

Eerst moesten we de Gear VR met Samsung Galaxy Note 7 en een koptelefoon op doen. Nadat we het beeld even scherp gezet hadden begon het avontuur. We zijn mee gegaan op een 4D reis langs Seoel, Kashmir, Rajashtan, Kameroen, Namibië en IJsland. Het is een filmisch verhaal van een groep Samsung medewerkers die de wereld over zijn gereisd. Ze hebben op allerlei plekken iconische beelden gemaakt en daar blijft het niet bij. Je wordt volledig meegenomen in deze werelddelen. Als een echte Jacques-Yves Cousteau ontdek je in nog geen 5 minuten de wereld. Jules Verne zal daar zeer jaloers op zijn.

Echte beleving

DiscoVR laat je niet alleen 3D ervaren. Doormiddel van een apparaat dat voor je is geplaatst, neemt het je mee naar die plekken. Je krijgt niet alleen de Sahara wind te voelen, maar ook de natte tropische hitte of ijzige kou in IJsland. Niets is te gek, je voelde zelfs de vochtigheid van de tropische hitte.

Je kunt de app dus downloaden en niet alleen met de Gear VR maar ook ander brillen gebruiken. Zo kun je vanuit je woonkamer de meest prachtige avonturen beleven. Via de pagina kun je direct surfen in Tahiti, met 100 km/h over de kop in Six Flags, zoef je naar beneden over het sneeuw en zie je het prachtige kasteel Neuschwanstein in een nieuw licht.

Je kunt hier bijna live naar Six Flags.

Samsung 3D

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones