GERUCHT: Samsung Display sluit nieuwe OLED deal met Apple

OLED Samsung Display

Het lijkt er op dat Samsung Display, dochteronderneming van Samsung Electronics, een nieuwe deal gewonnen heeft met Apple. De marktleider in OLED beeldschermen heeft waarschijnlijk een nieuwe overeenkomst met Apple voor 60 miljoen extra OLED beeldschermen.

Samsung is hofleverancier van de organic light-emitting diode (OLED) panelen. De deal heeft een waarde van 5 biljoen Zuid-Koreaanse won (4,1 miljard euro). De Koreaanse krant The Investor laat weten dat de panelen bedoelt zijn voor de ‘next- generation’ iPhone, de aankomende iPhone. Mochten de geruchten waar zijn, dan heeft Apple 160 miljoen OLED beeldschermen besteld voor de aankomende iPhone.

Samsung Display

Samsung Display sluit nieuwe OLED deal met Apple

Nieuwe rapporten in handen van The Investor suggereren dat Samsung Display een nieuwe deal heeft gesloten met Apple voor 60 miljoen OLED beeldschermen. De deal wordt echter niet aan de krant bevestigd door beide partijen. De 60 miljoen panelen komen bovenop de order die Apple in 2016 al plaatste bij Samsung. Vorig jaar bestelde het Amerikaanse concern al 100 miljoen OLED beeldscherm panelen voor de iPhone 8 (verschillende geruchten spreken van de iPhone X).

Wanneer je de beide orders (100 miljoen en 60 miljoen) bekijkt, dan valt het op dat de hoeveelheden ongeveer 80% van aan het aantal verkochte iPhones per jaar is (ongeveer 200 miljoen).

Hebben alle iPhones in 2017 een OLED beeldscherm?

Apple heeft dus serieuze plannen met de AMOLED technologie van Samsung. Bronnen uit de sector voorspelde eerst dat de iPhone 2017 in 2 tot 3 varianten zou verschijnen. Volgens de bronnen beschikt alleen het premium model over een OLED scherm. Een kleine rekensom van beide bestellingen door Apple laat zien, dat de Amerikaanse technologiereus misschien wel alle nieuwe iPhones zal uitrusten met een OLED beeldscherm.

Aangezien Apple per jaar ongeveer 200 miljoen iPhones verkoopt is een bestelling van 160 miljoen OLED beeldschermen bijna 80 procent van het totaal. Van het totaal aan verkochte iPhones bestaat een groot deel uit iPhones met LCD schermen. De huidige modellen vanaf de iPhone 7, iPhone 6s en lager. Met een dergelijke hoeveelheid aan OLED palenen, is het heel goed mogelijk dat Apple kiest voor OLED beeldschermen in alle iPhones die we in 2017 gaan zien. Helaas kunnen we weinig vertellen over het tijdsbestek van de verschillende OLED deals. Het is daarom ook niet zeker te zeggen, dat Apple de volledige nieuwe iPhone generatie zal uitrusten met AMOLED beeldschermen. De kans hierop wordt echter wel groter.

Serieus OLED tekort?

Samsung Display is marktleider in de mobiele OLED markt. Het Zuid-Koreaanse concern domineert de markt met een aandeel van meer dan 95%. Landgenoot en directe rivaal LG Display verhoogt de OLED productie. LG verhoogt de productie echter voornamelijk omdat het bedrijf de secundaire leverancier van Apple wil zijn voor de OLED panelen volgend jaar.

Samsung gebruik OLED voor bijna 70% van de eigen toestellen, inclusief het vlaggenschip S-serie. Vorig jaar verkocht Samsung ruim 300 miljoen telefoons waardoor de Koreaanse fabrikant zelf minstens 210 miljoen OLED panelen gebruikte. Hier komen dit jaar nog eens 160 miljoen OLED panelen voor Apple bij. Je snapt dat er voor de rivalen een behoorlijk aanbod tekort wordt verwacht. Naast Samsung Display en LG zijn er weinig alternatieven.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones