‘Samsung en LG blijven bij een QHD-resolutie’

‘Samsung en LG blijven bij een QHD-resolutie’

LG was de eerste fabrikant die een telefoon met een QHD resolutie (2560 x 1440 pixels) op de markt bracht. Dit was destijds met de LG G3 in mei 2014. Veel fabrikanten volgden uiteindelijk deze ingezette trend door LG. Sony deed er een tijdje terug nog een schepje bovenop. De Sony Xperia Z5 Premium beschikt namelijk over een 4K schermresolutie (3840 x 2160 pixels). Bronnen melden dat Samsung en LG vooralsnog niet de volgende stap naar de 4K resolutie zullen maken, en hun vlaggenschepen waarschijnlijk dus ‘gewoon’ een QHD resolutie meegeven.

Quad HD schermen

QHD, of Quad HD, is dus een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Zowel Samsung als LG gebruiken zo’n scherm momenteel, bijvoorbeeld op de Samsung Galaxy S6 en de LG G4. Het toestel van Samsung heeft een schermformaat van 5,1 inch, en die van LG doet het met 5,5 inch. Hierdoor zijn er respectievelijk 577 en 538 pixels per inch aanwezig op het scherm. Dat terwijl het menselijk oog de pixels vanaf ongeveer 300 ppi (pixels per inch) niet meer kan onderscheiden op kijkafstand. Eigenlijk lijkt het nog meer verhogen van de pixels op zo’n scherm dus zinloos.

Focus op huidige schermen

Het zou voor zowel Samsung als LG waarschijnlijk wel mogelijk zijn om een scherm op de markt te brengen met een nog hogere resolutie dan het QHD scherm, maar volgens de bronnen binnen iNews24 willen beide bedrijven zich meer focussen op het verbeteren van de huidige technologie die in het scherm gebruikt wordt. Zo zouden de helderheid en energiezuinigheid nog verbeterd worden.

Overigens heeft Samsung zich al wel eens eerder uitgesproken over een 4K scherm bij een telefoon. Zo zou dit enkel interessant zijn in combinatie met een virtual reality (VR) bril. Dat omdat je bij een VR bril het scherm erg dichtbij je ogen zal houden, en je daarom liever een scherm hebt met een hogere resolutie zodat alles natuurlijker overkomt.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones