‘Samsung en Xiaomi zijn ook bezig met 3D Touch’

3d-touch-technologie

Samsung en Xiaomi zouden beide ook bezig zijn om een vorm van 3D Touch in de smartphones te implementeren. Net zoals Apple dit gedaan heeft bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus die het een tijdje geleden aangekondigd heeft. Hierdoor is het mogelijk om een drukteverschil op het scherm waar te nemen, waardoor de telefoon kan kiezen voor een andere actie als er hard of zacht gedrukt wordt.

3D Touch bij andere fabrikanten

Apple was er als eerste bij, maar dan niet op de telefoon. De Apple Watch en Macbook zijn namelijk ook uitgerust met eenzelfde functie, alleen dan met de naam Force Touch. Vervolgens heeft Huawei de Mate S getoond, die ook een Force Touch technologie aan boord heeft. Nieuwe geruchten wijzen er nu dus ook op dat Samsung en Xiaomi zich hier ook mee bezig houden.

Samsung zou een 3D Touch functie al bij de Galaxy S7 gaan introduceren. Wel doet Samsung het net op een andere manier dan dat Apple het doet. Samsung zou namelijk een ander touchscreen controller aanbrengen. Wel zal dit voor dezelfde functie zorgen, dus dat het scherm drukgevoelig wordt en daarmee verschil ziet tussen een harde en een zachte druk op het scherm.

Een post op het Chinese equivalent van Twitter, Weibo, meldt ook dat Xiaomi bezig is met een eigen drukgevoelig scherm. Ook Xiaomi zou het anders aanpakken dan dat Apple het doet, maar hoe dat precies in elkaar zit, wordt niet vermeld.

Apple als trendsetter

Mocht de 3D Touch functie in de nabije toekomst vaker gebruikt gaan worden, dan zouden we Apple wel weer kunnen zien als een trendsetter. Zo bracht het enkele jaren geleden, bij de introductie van de iPhone 4s, Siri naar de iPhone. Later volgde Android en Windows Phone met hun eigen varianten daarop. De iPhone 5s bracht daarna de vingerafdrukscanner (en de gouden kleur voor een telefoon) die tegenwoordig ook op bijna elke telefoon te vinden is. Wat dat betreft heeft Apple zich nu al wel bewezen als trendsetter.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones