‘Samsung gaat opgeknapte Galaxy Note 7 verkopen’

‘Samsung gaat opgeknapte Galaxy Note 7 verkopen’

Mocht je de Samsung Galaxy Note 7 ooit in handen willen houden, dan was deze kans gelijk aan nul. De toestellen zijn immers allemaal uit de verkoop gehaald, omdat Samsung de veiligheid van haar klanten niet kon garanderen. Misschien krijg je toch nog de kans om het vlaggenschip met je eigen ogen te bewonderen. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent zou namelijk plannen hebben om refurbished of opgeknapte exemplaren van de Galaxy Note 7 te verkopen. 

Dat zeggen althans anonieme bronnen uit de smartphonewereld tegen de Zuid-Koreaanse krant The Investor.

De tipgevers zeggen dat het definitieve besluit nog niet is genomen door Samsung. De eerste toestellen worden volgens hen volgend jaar verkocht. De kans dat ze in Europa op de markt verschijnen achten zij klein: markten in ontwikkelingslanden als India en Vietnam liggen volgens meer voor de hand.

Productie- en verkoopstop

Begin augustus presenteerde Samsung vol trots haar nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy Note 7. Het moest hét vlaggenschip van 2016 worden, maar het liep allemaal anders zoals jullie wellicht weten. Nadat de eerste exemplaren waren geleverd, kwamen al snel de eerste klachten binnen. De phablet zou erg snel erg warm worden. In sommige gevallen was hij zelfs spontaan in brand gevlogen. Na onderzoek besloot Samsung om een wereldwijde terugroepactie op touw te zetten en alle verkochte exemplaren gratis te vervangen door nieuwe.

Ook met deze tweede batch bleek iets niet in de haak te zijn: links en rechts vlogen opnieuw allerlei toestellen in brand. Het dieptepunt was toen een Galaxy Note 7 spontaan begon te roken toen een passagier in het vliegtuig stapte dat op het punt stond te vertrekken. Dat leidde er uiteindelijk toe dat Samsung een totale productie- en verkoopstop instelde. Iedereen werd gevraagd om zijn of haar toestel in te leveren. Klanten kregen hun geld terug of konden het toestel inruilen voor een ander vlaggenschip van Samsung, zoals de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge.

Het is dan ook vreemd om te horen dat Samsung mogelijk overweegt om dit toestel opnieuw te verkopen. Zo is de oorzaak van de spontane ontbrandingen nog altijd niet achterhaald. Wat Samsung gaat doen om een herhaling van het hierboven beschreven debacle te voorkomen, laten de aangehaalde bronnen in het midden. Bovendien is het ook maar de vraag of consumenten het na dit alles nog aandurven om een Samsung Galaxy Note 7 te kopen. Voor ons reden genoeg om het bericht met een korreltje zout te nemen.

UPDATE: het bericht van The Investor waarop dit artikel is gebaseerd, werd eind september al geschreven, nog voordat de tweede terugroepactie een feit was. Met andere woorden, we mogen aannemen dat het bericht onjuist is.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones