Samsung Galaxy A-2017 toestellen ontvangen veiligheidsupdate

Samsung Galaxy A-2017 toestellen ontvangen veiligheidsupdate

Eigenaar van een Samsung Galaxy A5 2017? Of wellicht de compacte Samsung Galaxy A3 2017 of juist de forse Galaxy A7 2017? Dan kun je binnenkort een nieuwe veiligheidsupdate voor jouw toestel verwachten. Deze update zorgt ervoor dat jouw toestel optimaal beveiligd is.

De Samsung Galaxy A3-, A5- en A7-2017 zijn nu sinds enige tijd te verkrijgen en de algemene reacties zijn goed. De toestellen zullen voor ten minste twee jaar ondersteunt worden op het gebied van nieuwe Android-updates en ook op het gebied van reguliere veiligheidsupdates houdt Samsung zich voorlopig goed aan zijn afspraken. Gebruikers van de toestellen merken namelijk sinds vandaag op dat hun toestel een nieuwe update ontvangt, welke wordt getoond middels een pop-up scherm. De nieuwe update werkt de veiligheidsstandaard van jouw toestel bij naar de nieuwste juni-versie. Hierdoor wordt jouw toestel optimaal beveiligd en blijven onder meer je persoonlijke gegevens veilig.

Wat doet de update?

De updates dragen de buildnummers A320FXXU2AQF2aA520FXXU2AQF3 en A720FXXU1AQF2 met zich mee. In respectievelijke wijze geldt de eerste code voor de Samsung Galaxy A3 2017, de tweede voor de A5-editie en de laatste voor de A7-versie. Naast de nieuwste standaard op het gebied van veiligheid, brengt de update ook enkele bug-oplossingen met zich mee. Enkele gebruikers van de toestellen klaagden bijvoorbeeld over een wegvallende verbinding indien zij een connectie zochten middels Bluetooth. Deze fout schijnt er met behulp van de nieuwe update uit te zijn gevist.

Wanneer ontvang je de update?

De update wordt Over The Air (OTA) uitgerold. Dit houdt in dat je vanzelf een bericht ontvangt zodra de update voor jou klaar staat. Voorlopig zijn er nog geen mensen uit Nederland bekend die al melding maken van de update. Dit is an sich niet gek, aangezien Nederlandse toestellen meestal wat later updates ontvangen. Momenteel maken echter al wel consumenten uit het Verenigd Koninkrijk en Polen melding van de update, zo valt op webforum XDA Developers te lezen. Mocht je ongeduldig zijn, kun je in de tussentijd in het instellingenmenu van je telefoon kijken of de update niet al toevallig voor jouw toestel klaar staat.

Uiteraard dien je er zorg voor te dragen dat je toestel over minstens 50 procent aan batterijlading beschikt. Het beste is om hem gewoon aan de oplader te laten zitten tijdens de update. Het downloaden en installeren van de update kost normaal zo’n tien minuten en gedurende deze periode kun je het toestel niet gebruiken. Houd hier dus rekening mee.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones