‘Samsung Galaxy A (2018) duurder dan voorgangers’

‘Samsung Galaxy A (2018) duurder dan voorgangers’

Opnieuw horen we geluiden over de Samsung Galaxy A (2018) reeks. Volgens de laatste berichten, die afkomstig zijn van een anonieme bron uit de productieketen, krijgen de nieuwe Galaxy A toestellen een ‘significant’ hogere adviesprijs zijn van voorgangers. Is dit de nekslag voor de premium mid-range telefoons van Samsung?

In het verleden waren we altijd lovend over de Samsung Galaxy A serie. Als je een toestel uit deze reeks koopt -waarvan de laatste bestaat uit de  Samsung Galaxy A3 (2017)Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017)- krijg je veel waar voor je geld. Zo heeft Samsung de toestellen onder meer een premium design van glas en metaal en AMOLED-display met Always-On technologie gegeven.

Komend jaar kunnen we nog meer high-end specificaties verwachten. Zo krijgen de toestellen naar verluidt een Infinity Display, het scherm dat je wellicht van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8 kent, inclusief de gebogen schermranden aan de zijkanten. Op deze vlaggenschepen beslaat het scherm nagenoeg het totale oppervlak van de voorzijde van het toestel. Wiko en LG bewezen al dat een dergelijk edge-to-edge display niet per se alleen thuishoort op de duurste vlaggenschepen. Zo maakten we eerder dit jaar kennis met de Wiko VIEW-serie en LG Q6. Dit zijn telefoons uit het middensegment. Tevens hebben we geruchten gehoord dat de toestellen, net als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, uitgerust worden met Samsungs eigen digitale assistent Bixby. Tot slot zouden ze uitgerust worden met een dual-camerasysteem.

Prijskaartje

Zoals je ziet kunnen we dus veel verwachten van de Samsung Galaxy A (2018) serie. Al deze features komen wel met een prijs. Volgens een Russische bron worden de toestellen ‘significant’ duurder dan hun voorgangers. Een precieze adviesprijs durft hij niet te noemen. De Samsung Galaxy A3 (2017) kostte bij introductie 329 euro. Inmiddels haal je hem in huis voor zo’n 249 euro. Zijn grote broer, de Samsung Galaxy A5 (2017), was honderd euro duurder, namelijk 429 euro. Inmiddels is de verkoopprijs van het toestel gezakt naar 319 euro. Als we deze introductieprijzen als uitgangspunt nemen, dan heb je enig idee wat hun opvolgers moeten gaan opbrengen.

Dit weten we over de Samsung Galaxy A (2018)

De Samsung Galaxy A (2018) serie krijgen we vermoedelijk in december van dit jaar of januari 2018 te zien. Deze bestaat naar verwachting wederom uit drie verschillende telefoons: de Samsung Galaxy A3 (2018), Samsung Galaxy A5 (2018) en Samsung Galaxy A7 (2018). In juli verscheen de Galaxy A7 (2018) in de database van GFXbench. Volgens deze benchmark heeft het toestel een Super AMOLED-display met Full HD-resolutie, Exynos 7880 octa-core processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz, 4 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag.

De Galaxy A5 (2018) en Galaxy A7 (2017) worden naar verluidt uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde. Deze heeft mogelijk dezelfde resolutie als de selfiecamera, die 16 megapixels telt. Net als de Galaxy A toestellen die we begin dit jaar zagen zijn hun opvolgers IP68 gecertificeerd, oftewel stof- en waterdicht. Het Infinity Display vinden we mogelijk alleen op de duurste twee modellen. Bixby daarentegen zou op alle drie de telefoons aanwezig zijn. Als de toestellen daadwerkelijk met Infinity Display worden uitgerust, kunnen we de fysieke Home-knop aan de voorzijde gedag zeggen.

Helaas kun je niet aan de slag met de nieuwste Android-versie. Volgens het geruchtencircuit richt Samsung haar aandacht op het lanceren van een stabiele versie van het besturingssysteem op de Samsung Galaxy S9. De Galaxy A (2018) telefoons zouden daarom met Android 7.0 of Android 7.1 Nougat worden uitgerust. Zelfs als dat het geval is hebben we goede hoop dat ze een update krijgen naar Oreo. Zo werd de Galaxy A3 (2017) met Android 6.0 Marshmallow gelanceerd. Inmiddels kun je hem upgraden naar Android 7.0 Nougat.

De Samsung Galaxy A (2018) krijgen we waarschijnlijk tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas te zien. Deze technologiebeurs vindt in de eerste week van januari plaats. Wie hoopte het nieuwe jaar rustig te kunnen beginnen komt dus bedrogen uit.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones