Samsung Galaxy A3 2016 en 2017 ontvangen veiligheidsupdate

Samsung Galaxy A3 2016 en 2017 ontvangen veiligheidsupdate

De Samsung Galaxy A3 2016 en Samsung Galaxy A3 2017 ontvangen de beveiligingsupdate van december. Deze rolt gefaseerd uit waardoor het enkele dagen kan duren voor hij jouw toestel aandoet. 

Dat meldt Sammobile vandaag.

Samsung wordt vaak bekritiseerd omwille van diens updatebeleid, of liever gezegd het gebrek aan updates. Afgelopen maand nog was het raak en moeide zelfs de Consumentenbond zich in de discussie. Volgens de belangenorganisatie gaf het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern een te beperkte termijn waarin het updates voor diens toestellen garandeert. Deze termijn bedraagt momenteel 24 maanden. De kritiek ging zelfs zo ver dat men consumenten afraadde om een Samsung Galaxy J3 2016 of Samsung Galaxy S7 (Edge) aan te schaffen, omwille van bovenstaande. Terechte kritiek, al laat Samsung ook zien hoe het wel moet. Zo ontving de Samsung Galaxy S6, een toestel uit 2015, afgelopen week nog de nieuwste beveiligingsupdate van december binnen. Eenzelfde geldt met ingang vanaf vandaag voor de Samsung Galaxy A3 2016 en 2017.

Beveiligingsupdate van december op komst

Deze toestellen ontvangen nu namelijk ook de meest recente veiligheidspatch. Hiernaast installeert hij geen nieuwe functionaliteiten. Ook veranderd er niets aan de Android-versie. Zodoende dien je nog even geduld te hebben voor Android 8 Oreo. Raadzaam is om met een volle accu aan de update te beginnen. Zodoende voorkom je onnodig afsluiten tijdens het proces. Ook is het raadzaam de update binnen te hengelen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Hij ‘weegt’ immers bijna 200 MB en dit kan zwaar drukken op je aantal beschikbare MB’s per maand. De update rolt gefaseerd uit waardoor je vanzelf een melding krijgt zodra hij voor je klaarstaat. Ben je toch ongeduldig, kun je altijd een kijkje nemen in het instellingenmenu. Hier kun je onder het kopje ‘software updates’ checken of hij al beschikbaar is.

Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A3 (2017)

Over de Samsung Galaxy A3 2017

De Samsung Galaxy A3 2017 is de meest goedkope variant uit de A-collectie van dit jaar. Met zijn 4.7″ beeldscherm is hij bovendien de compactste. Het Super AMOLED-paneel beschikt overigens over een HD-resolutie en wordt beschermd door middel van Corning Gorilla Glass 4. Ook is er een Always-On-Display functie aanwezig, zodat je ook notificaties en meldingen kunt inzien wanneer je het scherm niet geactiveerd hebt. De Samsung Galaxy A3 2017 is relatief goedkoop en bestemd voor een groot publiek. Hij is snel genoeg om de meeste apps vlekkeloos te draaien en scoort daadwerkelijk pluspunten als het gaat om camerakwaliteit. De 13 megapixelhoofdcamera schiet fraaie plaatjes en is onder meer uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie. De selfie-camera heeft een 8 megapixelresolutie.

De Samsung Galaxy A3 2017 heeft momenteel een adviesprijs van 239 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones