Samsung Galaxy A3 2016 ontvangt Android 7 Nougat update

Samsung Galaxy A3 2016 ontvangt Android 7 Nougat update

Samsung brengt de Android Nougat 7 update voor zijn Galaxy A3 2016 eindelijk naar de Nederlandse markt! In dit artikel lees je alles over de update, onze tips voor tijdens het bijwerken en welke verbeteringen de software met zich meebrengt.

De Samsung Galaxy A3 2016 staat op het punt om de update naar Android 7 Nougat te ontvangen. Dat melden onze collega’s van Galaxy Club. In een eerder stadium wisten wij al te melden dat gebruikers in Hongarije de beschikking kregen over de nieuwe software. Nu zijn echter ook klanten in Nederland aan de beurt. Vooralsnog krijgen de zogenaamde T-Mobile branded toestellen echter wel voorrang. Dit houdt simpelweg in dat de toestellen zijn aangeschaft bij de provider rechtstreeks. De verbeteringen in Android 7 Nougat zijn niet wereldschokkend, maar eerder een nuttige toevoeging op het solide fundament van Android 6 Marshmallow.

Onze tips

De nieuwe update draagt firmwareversie A310FUXX3CQF6 met zich mee en heeft een bestandsgrootte van 970 MB. Vrij fors dus. Hierbij dien je rekening te houden met het feit dat je telefoon met een Wi-Fi verbinding verbonden moet zijn ten tijden van het downloaden. Zo bespaar je op je mobiele verbinding. Daarnaast kan je telefoon tijdens het updaten diverse malen opnieuw opstarten, dit is normaal. Denk er wel aan om je telefoon aan de oplader te leggen tijdens dit proces, om een bootloop te voorkomen. Dan ben je immers verder van huis. Verder is het handig om aan te merken dat de update OTA wordt uitgerold. Met andere woorden: je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor je klaar staat.

Wat brengt Android 7 Nougat?

Android 7 Nougat zorgt ervoor dat de visuele ervaring op je Samsung Galaxy A3 2016 beter wordt. Vrijwel alle icoontjes krijgen daarbij een nieuw en fris gezicht waardoor de kijkervaring verbeterd wordt. Daarnaast is het in de nieuwste Android-versie mogelijk om meerdere vensters naast elkaar open te hebben staan dankzij de multi-window mode. Ook worden notificaties voortaan handig en slim geïnventariseerd onder één label. Onder dit label vindt je meldingen van dezelfde strekking. Zo kun je ervoor kiezen om meldingen van WhatsApp, Facebook en Snapchat onder één noemer te weergeven. Ten slotte brengt Android 7 Nougat ook een verbeterde versie van de Doze-app met zich mee. Hierdoor gaat je batterij langer mee en kun je dus langer van huis!

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
J schreef op 6 september 2017 om 07:55

Mijn batterij laadt slechts op tot 83% na de update. De batterij neemt zelfs af tijdens het opladen als je op je gsm bezig bent. Hulp?

Mestdagh schreef op 12 september 2017 om 23:57

Hier ook ramp na update… mail progr openen duurt 25sec.. batterij laadt dag op tot 86% en heel traag.. Wi-Fi op werk lukt niet meer… Hoe deïnstalleren?,,

Luc schreef op 18 september 2017 om 12:08

Hier hetzelfde probleem, laadt op tot 85%, dit neemt dan zelfs terug af tot 81%, zonder dat je iets op de GSM doet.
Ik heb ondertussen de fabrieksinstellingen terug geladen, maar de android versie blijft dezelfde, en het probleem houdt ook aan.
Is deze update een manier om mensen een nieuwe GSM aan te smeren? Mijne is nog maar 1 jaar oud.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones