Samsung Galaxy A3 2017 met Android 7 gespot

Samsung Galaxy A3 2017 met Android 7 gespot

De Samsung Galaxy A3 2017 wordt in de nabije toekomst voorzien van de Android 7 Nougat update. Dat valt op te maken uit een gelekt rapport van organisatie Wi-Fi Alliance. Hierin valt te lezen dat de organisatie een Wi-Fi certificaat heeft verstrekt aan een Galaxy A3 2017 toestel welke op de nieuwste Android-versie draait.

Samsung is goed op dreef met het updaten van telefoons naar Android 7 Nougat. Eerder vandaag schreven we al over het feit dat de Samsung Galaxy A3 2016 binnenkort wordt geüpdatet naar de nieuwste Android versie. Ook diens opvolger, de Samsung Galaxy A3 2017, gaat spoedig bijgewerkt worden naar de meest recente versie van Android. Dit valt op te maken uit een rapport van Wi-Fi Alliance. Dit is de organisatie die belast is met het toekennen van Wi-Fi certificaten voor toestellen. Onderdeel van de testprocedure is het noteren welke software-versie momenteel op het toestel draait. Uit dit rapport voor de Samsung Galaxy A3 2017 blijkt dat er een toestel is gebruikt welke op Android 7 Nougat draait.

Nog niet bekend wanneer de update uitrolt

Het nieuws is hierbij nog niet officieel gemaakt. Ook Samsung zelf heeft bijvoorbeeld nog geen mededeling gedaan over de update. Het kan daarom nog wel eventjes duren voordat jouw toestel wordt voorzien van de nieuwste software. Andere partijen, zoals providers, hebben immers ook nog een vinger in de pap als het om software-beleid gaat. Zo worden zogenaamde branded toestellen, die dus direct zijn aangeschaft bij een provider, vaak eerder voorzien van software-updates dan toestellen die direct bij een winkelier zijn verkregen. Hoe dan ook, zodra het zo ver is krijg je vanzelf een melding op je telefoon die je verteld dat er een update voor je klaarstaat. De rest wijst zich vanzelf.

Over Android 7 Nougat

Android 7 Nougat zorgt ervoor dat het thuisscherm van je Samsung Galaxy A3 2017 er direct anders uitziet. Zowel de iconen, visualisaties als gebruikte kleuren zijn op bepaalde plekken flink onder handen genomen. Naast nieuwe visuals, brengt de nieuwste Android software-update ook praktische verbeteringen met zich mee. Zo krijg je na het updaten onder meer de beschikking over multi-window mode, waarmee je verschillende vensters naast elkaar open kunt hebben staan. Ook zorgt Android Nougat ervoor dat je notificaties voortaan overzichtelijk onder één label gebundeld worden in je meldingenbalk. Ook gaat je telefoon beschikken over een verbeterde Doze-app, waardoor je telefoon langer meegaat.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones