Samsung Galaxy A3 (2017) krijgt Android Nougat update

Samsung Galaxy A3 (2017) krijgt Android Nougat update

As we speak ontvangt de Samsung Galaxy A3 (2017) in Rusland een software-update. Na het installeren van deze update draait deze betaalbare middenklasser op Android 7.0 Nougat. Wanneer wij aan de slag kunnen met de nieuwste Android-versie is onbekend. We weten in ieder geval dat hij onderweg is.

Begin januari onthulde Samsung de derde generatie in de Galaxy A-reeks. Deze bestaat uit de Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A7 (2017). Alle drie de toestellen werden aanvankelijk met Android 6.0.1 Marshmallow geleverd. Deze Android-versie is inmiddels bijna twee jaar oud en was begin dit jaar ook al behoorlijk gedateerd. Daarop vroegen wij ons hardop af of een update naar Android 7.0 Nougat erin zat. Daar kon of wilde Samsung destijds niets over kwijt.

Begin mei zagen we de eerste aanwijzing dat een software-update in aantocht was. Toen dook de Samsung Galaxy A3 (2017) op in de database van GFXbench. Daarin zagen we dat het toestel op Android 7.0 Nougat draaide. Dit betekende dat Samsung flink aan het experimenteren was en dat een update wellicht niet lang meer op zich zou laten wachten. Inmiddels zijn we drie maanden verder en is de software-update een feit. Op dit moment wordt hij uitgerold in Rusland. Omdat de uitrol van een update altijd in stappen gebeurd, kunnen we niet zeggen wanneer hij precies in ons land aankomt. Er staat ons in ieder geval iets moois te wachten.

Nieuw in Android 7.0 Nougat

In Android 7.0 Nougat heeft Google met name het notificatiecentrum grondig aangepakt. Zo worden berichten voortaan per app gebundeld. Als je bijvoorbeeld van drie verschillende personen één of meerdere WhatApp-berichten ontvangt zie je voortaan nog maar één blok in beeld. Als je daar op tikt verschijnen de afzonderlijke berichten in beeld. Deze feature noemt Google ook wel Bundled Notifications. Als je op zo’n bericht wilde reageren moest je voorheen WhatsApp openen, het bericht selecteren en je reactie typen. Met Android Nougat kun je vanuit het vernieuwde berichtencentrum rechtstreeks reageren op de binnengekomen berichten. Deze functie heeft Google omgedoopt tot Quick Reply.

Daarnaast kun je meerdere apps naast elkaar draaien op het scherm dankzij Split-Screen Multitasking. Tot slot is de Google’s energiebesparingsmodus Doze verbeterd. Zo werkt hij voortaan ook als je toestel in beweging is, bijvoorbeeld omdat je hem in je broekzak of tas hebt opgeborgen. Je telefoon hoeft dus niet langer stil op tafel te liggen voordat Doze zijn werk doet.

Over de update

Android 7.0 Nougat wordt zoals op dit moment in Rusland uitgerold. SamMobile meldt dat de update maar liefst 2,21 GB groot is. Aangezien je standaard slechts 16 GB krijgt, waarvan een deel nota bene wordt opgeslokt door het besturingssysteem, is een microSD-kaart geen overbodige luxe. Sinds de komst van Android Marshmallow kun je het extra geheugen toevoegen als inherent onderdeel van het intern geheugen. Dan heb je dus niet langer twee afzonderlijke opslagmedia, maar één plek waar al je foto’s en apps worden opgeslagen. Dit wordt ook wel adoptable storage genoemd. Mocht je geen geld over hebben voor deze investering, zorg dan dat je voldoende opslagcapaciteit hebt.

Als er een nieuwe software-update aankomt, is het altijd verstandig om een back-up van je belangrijkste bestanden te maken. Zorg er tevens voor dat de batterij voldoende vermogen heeft. Als je het toestel aan de oplader hangt, weet je zeker dat je geen stroom tekort komt. Houd er tot slot rekening mee dat downloaden en installeren behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Dan ben je dus niet bereikbaar voor anderen. Zoek dus een geschikt moment om de update te installeren zodra hij in ons land aankomt.

Specificaties Samsung Galaxy A3 (2017)

De Samsung Galaxy A3 (2017) heeft een 4,7 inch Super AMOLED-display met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Hij wordt aangestuurd door de Exynos 7870, een octa-core processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz. De chipset wordt aangevuld met Mali-T830 GPU, 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslagruimte. Met een geheugenkaartje kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot 256 GB.

De Galaxy A3 (2017) komt met een 13 en 8 megapixelcamera en 2350 mAh batterij met ondersteuning voor Quick Charge. Tevens is het toestel voorzien van USB-C aansluiting, GPS, 4G/LTE-module en vingerafdrukscanner aan de voorzijde. Verder is hij IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat je het toestel minimaal een half uur lang volledig onder water kunt dompelen bij een diepte van anderhalve meter zonder vocht- of waterschade op te lopen. Tot slot draait hij op dit moment nog op Android 6.0.1 Marshmallow, maar zoals gezegd is Android 7.0 Nougat in aantocht.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones