2 oktober 2014 door in Samsung.

SamsungEr zijn foto’s en specificaties uitgelekt over de Samsung Galaxy A3, onderdeel van Samsung‘s nieuwe Alpha-reeks. Dit wordt een budgetsmartphone en zal waarschijnlijk de goedkoopste van de drie nieuwe telefoons worden. De foto’s en specificaties zijn afkomstig van de instantie TENAA, die smartphones keurt voordat deze op de Chinesee markt verschijnen. Voorheen kenden we het toestel als de SM-A300. Vorige week waren de specificaties al bekend, nu zijn daar de foto’s bij gekomen.

Het wordt een dun toestel met een dikte van 6,9 millimeter. Hij is 112 gram en daarmee licht. Waar de behuizing van gemaakt wordt, is nog niet bekend. Het zou metaal kunnen zijn.

In zijn verschijning lijkt de A3 erg op de Samsung Galaxy A5. Wel is het scherm kleiner: 4,5 inch, in tegenstelling tot de 5 inch van de A5. Sammobile meldde een tijdje terug dat alledrie de toestellen 4G ondersteunen.

SpecificatiesSamsung A3 (TENAA)

De Snapdragon-processor zal 1,2 GHz klokken, ondersteund door 1 GB werkgeheugen. Dat lijkt niet zoveel. Verder is er 8 GB aan opslagcapaciteit, uitbreidbaar met een microSD-kaartje.

Het AMOLED-scherm is 4,5 inch en heeft een resolutie van 960×540 pixels. Dat is niet erg hoog. De achtercamera telt 8 megapixels en de frontcamera 5. Het toestel zal draaien op Android 4.4 KitKat. De batterij zal 3200 mAh zijn.

Presentatie

Het lijkt erop dat de officiële presentatie niet lang meer op zich zal laten wachten. Vermoedelijk zal de Samsung A3 rond de 300 euro kosten en daarmee tot de middenklassetelefoons behoren.

Alledrie de telefoons van de nieuwe Galaxy-reeks zouden dit jaar nog gepresenteerd moeten worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones