Samsung Galaxy A5 2016 ontvangt Android 7 Nougat update

Samsung Galaxy A5 2016 ontvangt Android 7 Nougat update

Ben jij de trotse bezitter van een Samsung Galaxy A5 2016? Gefeliciteerd! Binnenkort kun je de update naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem – Android 7 Nougat – verwachten voor jouw toestel. De update rolt als eerst uit naar gebruikers in Rusland, maar komt vermoedelijk ook snel richting onze kant. De update wordt OTA (Over The Air) aangeboden. Dit houdt in dat je vanzelf een bericht krijgt zodra de update voor je klaarstaat. 

Android Nougat voor Samsung Galaxy A5 2016

Goed nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy A5 uit 2016. Op het XDA Developers forum wordt namelijk melding gemaakt van een aanstaande update naar het nieuwste Android besturingssysteem: Android 7 Nougat! Vooralsnog hebben wij enkel Russische gebruikers kunnen bespeuren, maar het duurt vermoedelijk niet lang totdat de update ook naar andere markten waaronder Nederland zal komen. De update heeft firmwarenummer A510FXXU4CQDK meegekregen en naast dat hij je telefoon update naar de nieuwste Android-versie, verhelpt hij ook enkele beveiligingslekken.

Wat brengt Android 7 Nougat?

Ten eerste brengt de nieuwste Android versie meer veiligheid en stabiliteit voor je Samsung Galaxy A5 2016. Dit is misschien niet het meest spannende om te vermelden, maar wel het meest noodzakelijke. Mensen doen tegenwoordig vrijwel alles op hun telefoon: van bankzaken, het afsluiten van verzekeringsproducten tot het doorsturen van gevoelige informatie. We doen het tegenwoordig allemaal met behulp van onze ‘broekzak’ computer. Veiligheid is daarom cruciaal. Niemand wil immers dat zijn persoonlijke informatie op straat komt te liggen.

Naast de updates voor veiligheid en stabiliteit, brengt de update ook andere veranderingen aan. Zo is het in de nieuwste Android versie onder meer mogelijk om notificaties te bundelen. Indien je bijvoorbeeld veel meldingen van binnenkomende WhatsApp berichten krijgt, kan het handig zijn om al deze meldingen te bundelen onder één melding in je notificatiescherm. Ook brengt de nieuwe update verbeteringen voor je scherm mee, waaronder een blauwlicht filter. De meeste telefoons van tegenwoordig stralen blauw licht uit, wat niet goed is voor je ogen. In Android 7 Nougat zit daarom een blauwlichtfilter ingebouwd waardoor de gehele kijkervaring aangenamer wordt voor je ogen. Uiteraard brengt de update nog veel meer functionaliteiten met zich mee. Indien we echter alles gaan opnoemen, zijn we wel even bezig.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (4)
Harry van Mosseveld schreef op 22 juni 2017 om 11:48

Wat raar dat mijn vrouw inmiddels al 4 weken de update naar Android 7 heeft en ik nog niet terwijl we hetzelfde type toestel hebben.

Michel van 't Klaphek schreef op 22 juni 2017 om 14:28

Hoi Harry,

Ja, het kan soms raar lopen. Helaas valt er geen pijl te trekken op wanneer uw toestel de update gaat ontvangen. Fabrikanten werken hierbij veelal met een bepaalde volgorde waarbij de toestellen op rang van productienummers de nieuwste software ontvangen. Wellicht dat uw toestel net een later productienummer heeft dan het toestel van uw vrouw. Laat u het even weten als ook uw toestel de update heeft ontvangen?

Met vriendelijke groet,

Michel

Jeannet schreef op 22 juli 2017 om 07:00

Mijn man en ik hebben ook allebei een a5 2016 toestel, en wij hebben dat ook. Mijn man heeft ook 7.0 maar ik nog steeds de android 6
En het is nu toch wel een hele tijd geleden.

Marco schreef op 10 september 2017 om 21:19

Mijn vrouw en ik allebei een A5 2016 en beide nog geen update gehad. Is inmiddels al september.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones