Samsung Galaxy A5 2017 en A7 ontvangen veiligheidsupdate

Samsung Galaxy A5 2017 en A7 ontvangen veiligheidsupdate

Trotse bezitter van een Samsung Galaxy A5 2017 of een A7-variant? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Vanaf nu rolt er namelijk een veiligheidsupdate uit voor jouw toestel waarmee de beveiliging weer helemaal up-to-date is. Wat je hiervoor moet doen en waar je rekening mee moet houden lees je in dit artikel.

De Samsung Galaxy A5 2017 is de betrouwbare middenklasser van Samsung in het jaar 2017. De toestellen uit de A-serie staan bekend om hun betaalbare prijskaartje in combinatie met prima specificaties. Het grootste pluspunt van deze telefoons is dan ook zonder meer de betrouwbare, stabiele ervaring in combinatie met degelijke prijs-kwaliteitsverhouding. De toestellen staan daarentegen niet bekend om hun indrukwekkende prestaties, maar dit deert niet. Hier richt het toestel zich immers ook helemaal niet op. Samsung blijkt te hebben geleerd van zijn fouten in het verleden en hanteert tegenwoordig een kordaat updateschema voor diens telefoons. Dit maal zijn dus de Galaxy A5 2017 en diens grotere broer, de A7 2017, aan de beurt.

Wat verhelpt de update?

De update verhelpt maar liefst 96 beveiliging kwetsbaarheden, zo valt in de gedetailleerde change log te lezen. Dit houdt overigens niet in dat het toestel hiervoor onveilig was, maar simpelweg dat programmeurs achter enkele kwetsbaarheden zijn gekomen. Deze zogenaamde bugs zijn meestal niet van ernstige aard en worden in een preventief scenario opgespoord en verholpen. Daarnaast valt in de omschrijving van de update dat er 23 patches met de update meegeleverd worden. Dit zijn voornamelijk comptabiliteit gerelateerde zaken, zoals apps die niet goed met elkaar overweg kunnen.

Wat moet jij doen?

De update wordt OTA uitgerold. Dit staat voor Over The Air en houdt in dat je vanzelf een bericht ontvangt zodra hij voor jouw telefoon klaarstaat. Mocht je ongeduldig zijn kun je in de tussentijd nog wel manueel checken of er al schot in de zaak zit. Dit doe je door in het instellingenmenu naar het kopje ‘Over deze telefoon’ te gaan en hier te tikken op het menu ‘Software bijwerken’. Houd er overigens rekening mee dat het toestel tijdens het uitvoeren van de update meerdere keren opnieuw kan starten en voor minstens 50 procent batterijlading moet beschikken. Daarnaast is het altijd raadzaam om een back-up van je gegevens te maken, mocht er onverhoopt iets misgaan.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones