Samsung Galaxy A5 2017 krijgt veiligheidsupdate

Samsung Galaxy A5 2017 krijgt veiligheidsupdate

De Samsung Galaxy A5 2017 is nu een paar maanden oud en de gebruikers zijn over het algemeen enthousiast over het toestel. Een groot onderdeel van plezierig telefoongebruik is de gedachte dat je weet dat je persoonlijke informatie veilig wordt opgeslagen. Cruciaal hierbij is om de software van je telefoon altijd up-to-date te houden. Ook Samsung heeft dat begrepen en is momenteel bezig met de uitrol van zijn nieuwste firmware update om beveiligingslekken voor de Galaxy A5 2017 te dichten. 

Veiligheid voorop

De update verandert niets aan de software van je telefoon, naast dat dus enkele beveiligingslekken dicht. Vooralsnog komt het nieuwe Android besturingssysteem, Android 7 Nougat, later dit jaar naar het toestel. Telefoonfabrikanten laten in een document altijd zien wat zij aanpassen in een veiligheidsupdate. Aangezien Samsung telefoons grotendeels op Android draait, dat door Google wordt gemaakt, levert ook Google updates aan: 73 in totaal. Samsung zelf lost 12 bugs op. De software-versie heeft als codenaam XXU1AQC7 meegekregen en wordt Over The Air (OTA) aangeboden. Dit houdt in dat je vanzelf een melding krijgt wanneer jouw toestel aan de beurt is. Kun je niet zo lang wachten? Kijk dan onder het instellingen menu van je telefoon onder ‘Over deze telefoon’ en druk op ‘Bijwerken’.

Indien je een Samsung Galaxy A5 2017 via een provider zoals KPN of T-Mobile hebt gekocht kan het nog even duren voordat jij hem kunt installeren. Deze update moet namelijk eerst nog langs de provider heen. Er wordt verwacht dat de A5’s grotere broer, de Samsung Galaxy A3 2017 ook binnenkort aan de beurt is voor een update.

Specificaties Samsung Galaxy A5 2017

De A5 kwam afgelopen januari in Nederland uit en beschikt over een helder 5.2 inch Super AMOLED-display. Onder de motorkap treffen we een rappe Exynos 7880 Octa-core processor aan en een Mali-T830MP3 GPU. Qua werkgeheugen beschikt het toestel over 3GB en al je apps, foto’s, muziek en video’s worden opgeslagen op 32GB aan interne opslag. Foto’s schiet je aan de achterkant met een 16 megapixel camera en aan de voorkant eveneens met een 16 megapixel camera. Het toestel draait snel, stabiel en heeft een leuk prijskaartje. Voor een kleine 400 euro koop je een los toestel, terwijl je voor een abonnement vanaf 21 euro per maand al klaar bent. Neem eens een kijkje op onze website indien je geïnteresseerd bent.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones