Samsung Galaxy A5 (2018) genoemd op website Samsung

Samsung Galaxy A5 (2018) genoemd op website Samsung

Samsung staat op het punt om een nieuwe reeks smartphones te lanceren: de Samsung Galaxy A (2018). Eén van de toestellen uit deze serie, de Samsung Galaxy A5 (2018), is via de site van Samsung Zuid-Korea gelekt. De betreffende productpagina staat nog altijd online, maar verhult jammer genoeg geen nieuwe details over de middenklasser.

De Samsung Galaxy A reeks is populair onder consumenten. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf staat op het punt om de vierde generatie van deze serie uit de doeken te doen. Dat gebeurt traditioneel vlak voor het einde van het jaar, of net nadat het nieuwe jaar is begonnen. De Samsung Galaxy A (2017) werd begin januari getoond op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het zou ons niet verbazen als Samsung straks hetzelfde podium gebruikt om de nieuwe reeks aan te kondigen.

Over de Samsung Galaxy A (2018)

De afgelopen maanden hebben we al de nodige geruchten gehoord over de Samsung Galaxy A (2018). Zo ging in augustus het gerucht de ronde dat de aanstaande serie met een Infinity Display wordt uitgerust. Dit schermtype ken je misschien van de Samsung Galaxy S8 (Plus) en Samsung Galaxy Note 8 en heeft flinterdunne randen aan de onder- en bovenkant en de zijkanten. Tevens hebben de displays een hogere schermresolutie (maximaal 2960 bij 1440 pixels) en een afwijkende beeldverhouding (18,5:9 in plaats van 16:9). Onlangs zagen we opnieuw een aanwijzing dat het Infinity Display naar de Galaxy A (2018) serie wordt gebracht.

In september dook het gerucht de kop op dat de Galaxy A (2018) nog een tweede nieuwe feature krijgt: de Bixby-knop. Net als het Infinity Display treffen we deze momenteel aan op de nieuwste en duurste vlaggenschepen van de Koreanen. Deze toestellen hebben aan de zijkant een fysieke knop waarmee ze de digitale assistent van Samsung kunnen oproepen. Onlangs rolde Samsung een update uit waarmee gebruikers deze knop definitief kunnen uitschakelen. Ontwikkelaars brachten eerder een app naar de Google Play Store waarmee ze deze konden programmeren, maar al snel stak Sammy daar een stokje voor. Deze knop kunnen we naar verluidt straks dus ook op de Samsung Galaxy A5 (2018) verwachten.

Verder zou Samsung plannen hebben om de middenmoters uit te rusten met een dubbele camera aan de achterkant. Dat zou helemaal bijzonder zijn, omdat alleen de Samsung Galaxy Note 8 momenteel een dual-camerasysteem heeft. Alle andere toestellen van de Koreanen moeten het doen met één camera aan de achterkant. Dat geldt ook voor de selfiecamera aan de voorzijde. Verder zouden de toestellen IP68 gecertificeerd zijn, oftewel volledig stof- en waterdicht.

Hulppagina

Afgelopen weekend dook de hulppagina op van de Samsung Galaxy A5 (2018) voor het eerst op. Als je via de Zuid-Koreaanse site van Samsung de zoekterm SM-A530N uitvoert, vind je een drietal links naar verschillende subpagina’s: garantieregeling, reparatieservice en de klantenservice. Wat we in ieder geval wel weten is dat het toestel geen verzinsel is. Hoe we zo zeker weten dat het hier om de Samsung Galaxy A5 (2018) gaat? Heel simpel: omdat de productcode SM-A530N als twee druppels water lijkt op zijn voorgangers. Zo luisterde de allereerste Galaxy A5 (uit 2014) naar de nam SM-A500. Zijn opvolgers droegen de productcodes SM-A510 en SM-A520 met zich mee. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de SM-A530N de nog te verschijnen Samsung Galaxy A5 (2018) is.

Over de Samsung Galaxy A5 (2018)

We hebben zojuist al een aantal dingen besproken over de Galaxy A (2018) reeks. Ook over de Galaxy A5 (2018) hebben we al het een en ander gehoord. Zo heeft het toestel volgens het geruchtencircuit een 5,5 inch groot Super AMOLED-display met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels (Full HD+). Dat bevestigt de geruchten over een Infinity Display met flinterdunne randen. Om ruimte te maken voor het grote scherm heeft Samsung de vingerafdrukscanner van de voorkant naar de achterzijde verhuisd. Het is te hopen dat we hem, in tegenstelling tot de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, niet naast de primaire camera vinden, maar vlak daaronder.

Onder de motorkap verwachten we een mid-range processor van Samsung, zoals de Exynos 7885. Tevens hebben we geluiden gehoord over 4 GB werkgeheugen, een waterdichte behuizing en Android 8.0 Oreo. De komende weken verwachten we nog meer details over de Samsung Galaxy A (2018) serie aan te treffen op internet. Als we iets interessants tegenkomen, melden wij ons uiteraard weer op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones