23 september 2014 door in Samsung.

SamsungSamsung komt binnenkort met een nieuwe telefoon, behorend tot de Galaxy A-serie. De website Sammobile wist beslag te leggen op foto’s waarop het toestel werkend te zien is. Eerder dook het toestel op in Chinese documenten bij toezichthouder TENAA. De telefoon, tot voor kort bekend onder de codenaam SM A500F heeft veel weg van de Samsung Galaxy Alpha en is de eerste van de nieuwe A-serie die Samsung naar de markt wil brengen.

Specificaties

Volgens de geruchtenmachine beschikt het toestel over een 5-inch HD Super AMOLED-scherm met 1280×720 pixels. De camera heeft 13 megapixels en de frontcamera telt er 5. Ofwel, je kunt weer flink wat selfies maken.

Verder zit er een 1,2 GHz Snapdragon 400-processor in, een batterij van 2330 mAh en kun je het toestel uitbreiden met 16 GB aan geheugen. Ook heeft de telefoon de nieuwste versie van TouchWiz, een aanraakinterface van Samsung.

Behuizing

De telefoon zal worden uitgebracht als een middenklassetelefoon. Eerder leek het erop dat de telefoon een volledig metalen behuizing zou krijgen, maar volgens de insider die de foto’s lekte, zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn.

Het toestel voelt enigszins koud aan, wat wel weer op metaal zou wijzen. Het zou kunnen dat Samsung een uniek of niet standaard materiaal gebruikt voor de telefoon, om de prijs van het toestel wat te beperken.

Wanneer de Samsung Galaxy A5 uitkomt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal deze tussen de 350 en 400 euro kosten, rekening houdend met de specificaties.

Eerder meldden we al dat er een nieuwe Galaxy-reeks op komst is.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones