Samsung Galaxy A7 (2017) opnieuw gespot in benchmark

Samsung Galaxy A7 (2017) opnieuw gespot in benchmark

Voor de tweede keer in korte tijd is de Samsung Galaxy A7 (2017) aangetroffen in een online benchmark. In vergelijking met anderhalve maand geleden zien we enkele verschillen tussen beide benchmarks.

Samsung is van plan om voor het derde opeenvolgende jaar de Galaxy A-reeks uit te brengen. Hoe we dat weten? Omdat de Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A7 (2017) opdoken in de database van Zauba. De Indiase test- en keuringsinstantie noteert nauwgezet welke elektronicaproducten had land binnenkomen voor testdoeleinden. Dit is nagenoeg altijd een indicatie dan de fabrikant plannen heeft om het betreffende toestel op de markt te brengen.

Wie op zoek gaat naar een smartphone met AMOLED-scherm, komt waarschijnlijk al gauw uit in het high-end segment, zoals de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge. De Samsung Galaxy A-familie is echter het bewijs dat je voor minder ook al een degelijk toestel met haarscherp scherm hebt. Combineer dat met een premium design en je hebt een winnaar te pakken. Geen wonder dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker deze reeks een onderhoudsbeurt geeft.

Specificaties Samsung Galaxy A7 (2017)

Het is half september als we de Samsung Galaxy A7 (2017) aantreffen bij GFXbench. Volgens deze benchmark krijgt het toestel een 5.5 inch Super AMOLED-scherm met FHD-resolutie, Exynos 7880 octa-core processor, 3GB RAM, 32GB intern geheugen, twee 16 megapixelcamera’s en Android 6.0.1 Marshmallow. Mochten deze geruchten kloppen, dan staat ons wellicht een nieuw toptoestel te wachten voor een scherpe prijs.

Dat was GFXbench. Ditmaal is de Galaxy A7 (2017) opgedoken bij een andere benchmark. De techwebsite The Android Soul vond hem in de database van AnTuTu. Samen met GFXbench en Geekbench een bron die vaak wordt aangehaald als het om nog te verschijnen telefoons gaat en die over het algemeen ook als betrouwbaar wordt bestempeld.

Toch zien we op enkele punten verschillen tussen AnTuTu en GFXbench. Zo had GFXbench het over een 1.8GHz octa-core processor, waarvan men uitging dat het de Exynos 7880 betrof. AnTuTu spreekt van een Exynos 7870. Waarschijnlijk hebben beide benchmarks het over een en dezelfde processor, maar is er ergens een typefoutje in geslopen. Een ander punt waarop GFXbench en AnTuTu uiteenlopen is de hoeveelheid opslagcapaciteit. GFXbench meldde eerder dat de Galaxy A7 (2017) genoegen moet nemen met 32GB intern geheugen. Volgens AnTuTu krijgt het aanstaande toestel van Samsung twee keer zo veel opslagruimte, namelijk 64GB.

Wat betreft de schermresolutie, hoeveel werkgeheugen, de camera’s en Android-versie zijn beide benchmarks het wel met elkaar eens. De Samsung Galaxy A7 (2017) krijgt vermoedelijk een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, 3GB RAM, een 16 megapixelcamera aan de voor- en achterkant en Android 6.0.1 Marshmallow. Tot slot noemt AnTuTu nog één spec: de Mali-T830 GPU. Deze grafische processor is afkomstig van ARM.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A7 (2017) wordt vermoedelijk nog vóór het einde van het jaar gepresenteerd. Dat was tenminste bij de tweede generatie ook het geval en wij gaan er van uit dat Samsung niet afwijkt van dit tijdspad. Dan belandt hij hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar in de schappen. Over het prijskaartje dat aan dit toestel hangt hebben we nog niets gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones