Samsung Galaxy A8 2016 ook gezien op Geekbench

Samsung Galaxy A8 2016 ook gezien op Geekbench

De Zuid Koreaanse tech gigant Samsung staat niet stil. Na de succesvolle lancering van het vlaggenschip de Galaxy Note 7 zien we dat de fabrikant deze week de nieuwe Galaxy A8 test.

Er was al het een en ander bekend over nieuwe telefoon in de reeks Galaxy A smartphones van 2016. De Geekbench testen bevestigen wat we al wisten. De nieuwe Galaxy A8 krijgt een Exynos 7420 processor met 3 GB aan werkgeheugen en is snel.

Specs Galaxy A8 2016 Geekbench

De Samsung Galaxy A8 heeft een octa-core processor geklokt op 1,5 GHz. Geekbench laat de snelheid van de langzaamste kernen zien. Het toestel heeft 3 GB aan werkgeheugen en draait op Android 6.0.1 Marshmallow. We zien ook dat het moederbord de naam ‘universal7420’ heeft. Hiermee zijn de geruchten aannemelijker, dat het toestel wordt uitgerust met de Exynos 7420 processor van Samsung. De prestaties van het toestel op Geekbench zijn vergelijkbaar met het vlaggenschip van vorig jaar, de Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy A8 Geekbench

Wat wisten we al over de Galaxy A8

Het topmodel uit de A-lijn krijgt een luxe design van aluminium en glas. Volgens GFXBench kunnen we een toestel met een 5,1-inch Full-HD beeldscherm verwachten. Echter bronnen uit China hebben het over een 5,7-inch Full-HD beeldscherm. Waarschijnlijk is beeldscherm voorzien van de voor Samsung kenmerkende AMOLED techniek. In de luxe behuizing schuilt een snelle Exynos 7420 processor met acht kernen. Vier daarvan Cortex A57 en er zijn vier Cortex A53. De octa-core processor is maximaal geklokt op 2,1 GHz. Het toestel heeft 3 GB werkgeheugen en we kunnen 32 GB aan opslag verwachten. Je zal niet teleurgesteld worden door de camera’s. De Galaxy A8 2016 krijgt namelijk een selfie camera van 4,7-megapixels en zijn hoofdcamera heeft een 16-megapixel lens.

galaxya8bench

Beschikbaarheid A8

Het is nog niet bekend wanneer de het nieuwe top model van de A-lijn wordt uitgebracht. Het is voor ons wel te hopen dat het toestel niet alleen voor de Chinese markt is bedoelt net als de Galaxy On5 en On7. We verwachten dat het toestel een adviesprijs van 450 euro heeft en een flinter dun design verschijnt. De Samsung Galaxy A8 verwacht men met een 5,7 mm dunne behuizing.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones