Samsung Galaxy A9 Pro krijgt certificering FCC

Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F)

De Samsung Galaxy A9 Pro is weer een stapje dichterbij een internationale, en mogelijk Europese lancering. Het toestel van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft certificering ontvangen van de Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse telecomwaakhond. Wellicht krijgen we deze phablet op korte termijn daadwerkelijk te zien in ons land.

De Samsung Galaxt A9 Pro is al enige tijd uit. In maart van dit jaar lanceerde Samsung deze telefoon. Tot op heden is hij echter alleen beschikbaar voor Chinese consumenten. Wel hebben we enkele aanwijzingen gezien dat de Galaxy A9 Pro mogelijk naar Europa, en in het bijzonder ons land, komt. Zo heeft de Chinese variant de productcode SM-A9100 meegekregen. De internationale editie gaat door het leven met typenummer SM-A910F. Slechts één karakter verschil, maar wel ontzettend belangrijk.

Voor een internationale lancering moet Samsung goedkeuring zien te krijgen voor uiteenlopende test- en keuringsinstanties. Onder meer de WiFi Alliance, Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) en FCC willen hun stempel meegeven aan de Galaxy A9 Pro. Eind mei kreeg het toestel het felbegeerde certificaat van de WiFi Alliance, vorige week van de Bluetooth SIG. Vandaag is het de beurt aan de FCC. Dat houdt dus in dat een internationale lancering weer een stapje dichterbij is.

Een harde releasedatum is nog altijd niet bekend, maar na het overwinnen van zo veel obstakels kan het nooit lang meer duren. Een Poolse webwinkel heeft het toestel al enige tijd op zijn website staan.

Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F)

Specificaties Samsung Galaxy A9 Pro

De kans is groot dat de Samsung Galaxy A9 Pro (SM-T910F) dezelfde specificaties heeft als de Chinese variant. Dat betekent dat de phablet een 6 inch Super AMOLED-display krijgt met Full HD-resolutie (1080 bij 1920 pixels). Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 652 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz. Samen met een Adreno 510 GPU, 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte doet de CPU zijn werk. Het intern geheugen is, net als bij de Samsung Galaxy S7, uit te breiden tot maximaal 256GB.

De Samsung Galaxy A9 Pro heeft twee camera’s: een 16 megapixelcamera met autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flits aan de achterkant, en een 8 megapixel selfiecamera aan de voorzijde. Vanwege het grote scherm heeft Samsung ervoor gekozen om er een extra krachtige batterij van 5.000 mAh in te stoppen. Verder heeft de Galaxy A9 Pro dual-band WiFi, Bluetooth v4.1 (LE), GPS, NFC, microUSB 2.0 en vingerafdruksensor. Hij komt out-of-the-box met Android 6.0.1 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

In China gaat de Samsung Galaxy A9 Pro over de toonbank voor een bedrag van omgerekend zo’n 475 euro. Of hij ook daadwerkelijk in ons land in de schappen zal belanden is nog maar de vraag. In de Galaxy A-reeks is de A9 officieel niet beschikbaar. Maar je hebt uiteraard altijd de optie om het toestel te importeren. Houd in dat geval rekening met bijkomende kosten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones