Samsung Galaxy A9 Pro mogelijk naar Europa

Samsung Galaxy A9 Pro mogelijk naar Europa

De Samsung Galaxy A9 Pro heeft van de WiFi Alliance de begeerde WiFi certificering ontvangen. Het toestel is echter niet bestemd voor de Chinese markt, maar voor internationale markten.

In maart van dit jaar onthulde de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletmaker de Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A9100), een 6 inch grote phablet met indrukwekkende specificaties. Het toestel werd echter alleen in China op de markt gebracht: over een lancering op andere markten maakte de fabrikant niets bekend. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen wij hier in Europa binnen afzienbare tijd wellicht ook met de phablet spelen. De WiFi Alliance heeft namelijk het groene licht gegevens aan de Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F). Het vermoeden gaat dat het hier om een internationale editie van het toestel gaat.

Specificaties Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F)

Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F)We gaan er voor het gemak van uit dat de Samsung Galaxy A9 Pro (SM-A910F) nagenoeg dezelfde specificaties heeft als de Chinese uitvoering. Dat betekent dat de phablet een zeer fors scherm krijgt van maar liefst 6 inch. Weliswaar niet zo groot als bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Max, maar desalniettemin een reusachtig schermformaat dat we niet al te vaak tegenkomen hier in Europa. De schermresolutie blijft echter beperkt tot 1920 bij 1080 pixels (Full HD).

Wat de Samsung Galaxy A9 Pro zo bijzonder maakt is zijn processor: de Qualcomm Snapdragon 652. Wat betreft de prestaties kan hij weliswaar niet tippen aan de Snapdragon 820, maar hij komt aardig in de buurt. Echter, het prijskaartje van de Snapdragon 652 is een stuk aantrekkelijker dan de Snapdragon 820. Dat betekent dus dat we mogelijk een phablet met high-end ambities krijgen, maar zonder het premium prijskaartje. Verder heeft de phablet 4GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB. Net als andere toestellen uit het assortiment van de fabrikant, waaronder de Samsung Galaxy S7, is het intern geheugen uit te breiden. De bovengrens ligt op 128GB.

De Samsung Galaxy A9 Pro heeft twee camera’s: een 16 megapixelcamera met autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flits aan de achterzijde, en een 8 megapixel shooter aan de voorkant. Een ander punt waarop het toestel uitblinkt is zijn 5.000 mAh batterij. Een phablet met zo veel vermogen hebben we niet eerder gezien. Sommige tablets hebben niet eens zo veel power onder de motorkap. De meeste high-end smartphones blijven onder de 3.500 mAh.

Verder heeft het toestel dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.1 (LE), A-GPS, NFC, microUSB 2.0 en vingerafdruksensor.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de Samsung Galaxy A9 Pro daadwerkelijk naar Nederland komt is niet bekend. Een Poolse winkel heeft zijn klanten laten weten dat zij alvast een exemplaar kunnen bestellen. Mogelijk duurt het dus niet lang meer dat ook wij deze phablet kunnen aanschaffen. Een prijskaartje wordt ook nergens genoemd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones