Samsung Galaxy C9 is gespot met een nieuw antenne design

Samsung Galaxy C9 is gespot met een nieuw antenne design

Het Chinese bureau dat smartphones test voordat ze in China gelanceerd worden, TENAA, heeft de Samsung Galaxy C9, gecertificeerd. Dankzij de certificering van het toestel met code SM-C9000 weten we nu bijna alle specificaties van de smartphone. De site van TENAA biedt altijd een schat aan informatie over smartphones. De foto´s van de C9 onthullen een nieuw antenne design.

In september ging het gerucht al in de markt van de Samsung Galaxy C9, maar nu hebben we dan eindelijk beeld bij de smartphone. In Amerika is het toestel al gecertificeerd door de Amerikaanse evenknie van TENAA, FCC.  Het Amerikaanse FCC geeft echter minder informatie prijs dan TENAA. De documentatie van deze Chinese site laat de belangrijkste specificaties van de smartphone zien en foto´s van de buitenkant van het toestel.

Samsung Galaxy C9

De Samsung Galaxy C9, SM-C9000, is het top model binnen de gloed nieuwe Galaxy C-lijn. Eerder dit jaar zagen we de Samsung Galaxy C5 en Galaxy C7 verschijnen. De Samsung Galaxy C9 is met recht het grote broertje van de eerder genoemde smartphones.

Specificaties SM-C9000

Het top model uit de C-lijn is uitgerust met een 6-inch AMOLED beeldscherm. De smartphone heeft een scherm resolutie van 1080 x 1920 pixels. Krachtbron van het toestel is een snelle Snapdragon 652 processor van Qualcomm. Het is een octa-core processor met vier kernen geklokt op 2 GHz en vier 1,4 GHz kernen voor het lichtere werk. De Qualcomm CPU krijgt grafisch hulp van een Adreno 510 processor en 6 GB aan werkgeheugen. Er is 64 GB opslag beschikbaar en mocht je meer ruimte nodig hebben dan kun je de opslag uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 128 GB. Voorop tref je een 8 megapixel selfie camera en de hoofdcamera heeft 16-megapixels. Verder valt het op dat de smartphone onwijs slank is en niet eens zo licht, 185 gram. De Galaxy C9 draait op Android 6 Marshmallow en is beschikbaar in de kleur goud.

Samsung Galaxy C9

Nieuw antenne design

Het is opvallend dat we deze week al twee toestellen tegen komen met een vergelijkbaar nieuw antenne design. Deze nieuwe Galaxy C9 heeft een nieuw antenne design en eerder al zagen we de nieuwe Oppo R9s. Het toestel zal 19 oktober verschijnen, maar de gelekte beelden laten de antennelijnen van de nieuwe Oppo R9s al zijn. Ze zijn verdeeld over drie lijnen en subtiel weggewerkt in de behuizing. Veel mensen zullen dit ontwerp mooier vinden dan bijvoorbeeld de dikke lijn die je bij toestellen zoals de HTC 10 ziet. Het ontwerp is niet alleen esthetisch, het schijnt ook beter te zijn in verband met blokkeren van de signaalsterkte door je handen.

oppo-r9s

Beschikbaarheid

Helaas is het niet duidelijk of de C-lijn richting Nederland komt. Kijkend naar de specificaties, dan zie je dat Galaxy C9 vooral op China is gericht. In China zijn phablets mateloos populair en is men bijzonder gecharmeerd van veel RAM geheugen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones