Samsung Galaxy Folder 2 Android-clamshell bij TENAA

Samsung Galaxy Folder 2 Android-clamshell bij TENAA

We hebben wel een hele bijzondere smartphone gespot bij TENAA, de Chinese keuringsinstantie voor mobiele apparaten die gebruikmaken van draadloze communicatie. De Samsung Galaxy Folder 2 heeft een zogeheten clamshell design: een telefoon die je open en dicht kunt klappen. Als we naar de specificaties kijken hebben we met een budgettoestel te maken.

Er gaan al enige tijd geruchten de ronde dat Samsung werkt aan een clamshell telefoon: een smartphone met een ontwerp uit vroeger tijden, maar met mogelijkheden van vandaag de dag. Zo zagen we enkele malen de naam Samsung Veyron voorbijkomen, maar straks meer hierover. De Samsung Galaxy Folder 2 die bij TENAA is gespot betreft een ander toestel dan de Veyron. Tenminste, als we puur afgaan op de specs. De Veyron belooft een high-end clamshell smartphone te worden terwijl de Galaxy Folder 2 een instapmodel is.

Samsung Galaxy Folder 2

Specificaties Samsung Galaxy Folder 2

De Samsung Galaxy Folder 2 is de opvolger van de Galaxy Folder, een toestel dat we vorig jaar in deze periode zijn opwachting maakte. Dit model heeft weliswaar nooit zijn weg naar ons land weten te vinden, maar wie weet is het dit jaar anders.

De Galaxy Folder 2 heeft een 3.8 inch groot scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. Onder de motorkap heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker een Qualcomm Snapdragon 425 geplaatst. Deze chipset bestaat uit vier 1.4GHz rekenkernen en wordt aangevuld met de Adreno 308 GPU. Verder heeft het toestel onder de kap 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Deze is eventueel met microSD-kaart uit te breiden tot 200GB.

Verder heeft de Samsung Galaxy Folder 2 volgens TENAA een 8 en 5 megapixelcamera, een 2.000 mAh batterij en biedt hij ondersteuning aan twee simkaarten. Het toestel wordt in ieder geval in de kleur goud aangeboden. Het prijskaartje wordt geschat op een slordige 250 dollar (225 euro), de prijs die zijn voorganger ook had. Of en wanneer hij naar ons land komt is niet bekend, maar we houden de ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten.

Samsung Galaxy Folder 2

Samsung Veyron

Half juni kwamen we zoals gezegd de naam Samsung Veyron tegen. Als we de geruchten mogen geloven wordt dit een high-end Android toestel met hetzelfde clamshell design als van de Samsung Galaxy Folder 2. De schermgrootte van het toestel is niet bekend: zo hoorden we afgelopen maand dat de Samsung Veyron een 3.9 inch AMOLED-scherm zou krijgen, maar begin deze maand vermeldde de database van Zauba dat het toestel een 4.2 inch display zou krijgen. Hoe het ook zij, voor een klaptelefoon is dat een behoorlijk formaat.

Verder heeft de Samsung Veyron volgens het geruchtencircuit een Exynos 8890 processor onder de motorkap en een 12 megapixelcamera aan de achterkant. Een selfiecamera is uiteraard ook aanwezig, maar over de resolutie tasten we volledig in het duister. Verder zou de Samsung Veyron dezelfde glazen en metalen behuizing krijgen die we kennen van de Samsung Galaxy S7.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding