Samsung Galaxy Folder 2 binnenkort onthuld

Samsung Galaxy Folder 2 binnenkort onthuld

Samsung staat mogelijk op het punt om binnenkort een nieuwe clamshell smartphone te lanceren: de Samsung Galaxy Folder 2. Op Weibo is promotiemateriaal opgedoken van de compacte Android-smartphone, wat mogelijk een aanwijzing is dat Samsung het toestel op korte termijn gaat lanceren.

Uit is weer helemaal in. De laatste twee maanden hebben we meer dan eens aanwijzingen gezien dat Samsung terug wil naar de tijden van weleer. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent zou namelijk aan twee verschillende klaptelefoons werken: de Samsung Galaxy Folder 2 en Samsung Veyron. Het eerste toestel is er een uit het middensegment, de Samsung Veyron daarentegen belooft een high-end telefoon te worden.

Op het gelekte promotiemateriaal is de Samsung Galaxy Folder 2 te zien op iets wat lijkt op een uurwijzerplaat. Het toestel is volledig uitgeklapt en geeft de tijd 7:00 of 19:00 aan. Mogelijk is dit een verwijzing naar het tijdstip dat de Zuid-Koreanen het toestel uit de doeken willen doen. Jammer genoeg is de smartphone op het promotiemateriaal dusdanig klein dat er geen datum van het scherm is af te lezen. Meestal plaagt een fabrikant ons met een releasedatum en tijdstip door deze zaken op het display te plaatsen. Samsung is daar berucht om, maar Apple heeft daar ook een handje naar.

Op de andere flyer zijn enkele specificaties af te lezen, waarover ik in de volgende alinea verder zal uitweiden. Deze komen overeen met de geruchten die we eerder over de Galaxy Folder 2 hoorden.

Samsung Galaxy Folder 2

Specificaties Samsung Galaxy Folder 2 (SM-G1600)

De Samsung Galaxy Folder 2 is de opvolger van de Galaxy Folder, een toestel dat rond dezelfde tijd in deze periode zijn opwachting maakte. Dit model heeft weliswaar nooit zijn weg naar ons land weten te vinden, maar wie weet is het dit jaar anders.

De Galaxy Folder 2 heeft een 3.8 inch groot scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. Onder de motorkap heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker een Qualcomm Snapdragon 425 geplaatst. Deze chipset bestaat uit vier 1.4GHz rekenkernen en wordt aangevuld met de Adreno 308 GPU. Verder heeft het toestel onder de kap 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Deze is eventueel met microSD-kaart uit te breiden tot 128GB.

Verder heeft de Samsung Galaxy Folder 2 naar verluidt een 8 en 5 megapixelcamera, een 1950 mAh batterij en biedt hij ondersteuning aan twee simkaarten. Verder ondersteunt hij single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.2 (LE), WiFi Direct, microUSB 2.0 aansluiting en 4G/LTE-module. Het toestel wordt in ieder geval in de kleur goud aangeboden, zoals ook het promotiemateriaal laat zien. Het prijskaartje wordt geschat op een slordige 250 dollar (225 euro), de prijs die zijn voorganger ook had.

Samsung Veyron

Het tweede klaptoestel waar Samsung aan werkt kennen we ook wel als de Samsung Veyron. Dit toestel heeft naar verluidt een 3.9 of 4.2 inch Super AMOLED-scherm met onbekende schermresolutie. De Veyron of SM-W2017 zou aangedreven worden door een Exynos 8890 processor en beschikken over een 12 megapixelcamera en selfiecamera met onbekende resolutie. Tot slot zou hij dezelfde aluminium en glazen behuizing krijgen die we onder meer kennen van de Samsung Galaxy S7 en draaien op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Onlangs zagen we berichten voorbijkomen waarin de hierboven genoemde specs op sommige punten afwijken. Zo zou de Samsung Veyron niet wordt aangedreven door de Exynos 8890, maar een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Daarnaast zou het toestel over 3GB aan werkgeheugen beschikken. Wellicht dat we de komende weken en maanden nog meer over de Samsung Veyron horen en we meer duidelijkheid krijgen over de specificaties.

Samsung Veyron conceptfoto

Samsung Veyron

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding