Samsung Galaxy J2 (2016) officieel onthuld

Samsung Galaxy J2 (2016) officieel onthuld

De afgelopen dagen gonsde het van de geruchten dat Samsung mogelijk een nieuwe midrange smartphone uit de hoge hoed zou toveren: de Samsung Galaxy J2 (2016). De geruchten bleken het inderdaad bij het juiste eind te hebben. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft zojuist deze nieuwe middenmoter officieel aangekondigd. Of en wanneer deze telefoon naar ons land komt is niet bekend gemaakt.

Het was eigenlijk niet meer dan een kwestie van tijd. Foto’s van de Samsung Galaxy J2 (2016) waren al meer dan eens uitgelekt. Tevens zagen we het toestel voorbijkomen in Geekbench, AnTuTu en de website van de Federal Communications Commission (FCC). Het is dus geen grote verrassing dat Samsung het toestel vandaag aankondigt.

Geruchten over de specificaties circuleren al enige tijd op het internet. Wonderlijk genoeg blijken ze achteraf gezien vrijwel geheel overeen te komen. Maar voor de goede orde hebben wij de belangrijkste specs hieronder voor je op een rij gezet.

Samsung Galaxy J2 (2016)

Specificaties Samsung Galaxy J2 (2016)

De Samsung Galaxy J2 (2016) heeft een 5 inch sAMOLED-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Dat garandeert de gebruikers naar eigen zeggen een ‘levendige en spectaculaire kijkerservaring’. AMOLED staat in ieder geval garant voor een goed kleurweergave en zwartwaarden. Onder de motorkap vinden we een 1.5GHz quadcore-processor. Wie de fabrikant is wil Samsung niet kwijt. Mogelijk is het de Qualcomm Snapdragon 602A: deze CPU heeft vier kernen en de genoemde kloksnelheid. Uiteraard is een andere chipfabrikant met vergelijkbare specificaties en prestaties niet ondenkbaar. Het werkgeheugen bedraagt 1.5GB, de opslagcapaciteit slechts 8GB. Maar gelukkig kun je deze met een microSD-kaart uitbreiden tot 128GB.

De Samsung Galaxy J2 (2016) bevat een 8 en 5 megapixelcamera met enkele LED-flitser aan de achterkant. Hiermee schiet je volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf ‘prachtige en haarscherpe foto’s’ dankzij de ‘geavanceerde camera modus’. Mooie bewoordingen, maar realistisch gezien kunnen de camera’s zich waarschijnlijk niet meten met de concurrentie.

Wat betreft connectiviteit moet je genoegen nemen met single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), A-GPS en Glonass, microUSB 2.0 en 4G/LTE-module. Of deze laatste Nederlandse 4G-netwerken ondersteunt is niet bekend. De batterij heeft een vermogen van 2.600 mAh, wat vrij normaal is voor smartphones in het lagere segment. Het toestel is 8 millimeter dik en draait op de allernieuwste Androidversie: Android 6.0 (Marshmallow). Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en goud.

Samsung Galaxy J2 (2016) Smart Glow

Smart Glow

Een bijzondere en noemenswaardige feature van de Samsung Galaxy J2 (2016) is Smart Glow. Dit is een lichtgevende ring rondom de primaire camera aan de achterkant. Met dit ‘next-gen LED notificatiesysteem’ kun je aangeven dat als een bepaalde contactpersonen belt de ring op de achterzijde een bepaalde kleur afgeeft. Je bepaalt zelf welke kleur bij welke persoon hoort. Zo is het in theorie dus mogelijk om voor iedere persoon een andere kleur toe te wijzen, als jij daardoor nog het onderscheid weet te maken.

Met de optie Usage Alert kun je aangeven dat Smart Glow opkleurt zodra bijvoorbeeld je batterij bijna leeg is, of je een bepaalde hoeveelheid data hebt verbruikt. Ook hier geldt, net als bij je contactpersonen, dat je zelf de kleur kunt bepalen. Met Selfie Assist tot slot kun je selfies maken met je primaire camera aan de achterkant. Als je gezicht goed in beeld is schiet het toestel automatisch een selfie van je. Hoef je dus niet langer op de 5 megapixel front-facing shooter te vertrouwen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy J2 (2016) is enkel op de Indiase website van Samsung verschenen. Daar wordt op dit moment nergens een prijs genoemd. Volgens het geruchtencircuit gaat deze midrange telefoon voor een slordige 145 dollar over de toonbank, omgerekend zo’n 130 euro. Dat zou wel heel bijzonder goedkoop zijn, dus reken je nog maar niet rijk. Dat wil zeggen, als Samsung besluit om de telefoon naar ons land te brengen. Daarover is jammer genoeg niets bekend gemaakt. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding