Zijn dit de Samsung Galaxy J2 2018 en Galaxy J3 2018?

Zijn dit de Samsung Galaxy J2 2018 en Galaxy J3 2018?

Voordat een smartphone wordt gelanceerd vraagt de fabrikant natuurlijk een patent aan op de behuizing van de smartphone. Samsung heeft recent twee nieuwe toestellen gepatenteerd. Wij vermoeden dat je hier de Samsung Galaxy J3 2018 en waarschijnlijk ook de Samsung Galaxy J2 2018 ziet.

Een budget telefoon is natuurlijk niet zo sexy als een krachtig vlaggenschip. Toch worden er jaarlijks honderden miljoenen budget toestellen verkocht en ieder merk wil daarvan een graantje meepikken. Een bekende budget smartphone serie is de Samsung Galaxy J lijn. Het zijn betrouwbare mobiele telefoons met een degelijk ontwerp en nette specificaties. De lijn bestaat uit simpele budget smartphones en ook degelijke toestellen die al richting het midden segment gaan, zoals de hippe Samsung Galaxy J5 2017 en  J7 2017. Tegen het einde van 2017 staat de nieuwe Galaxy J lichting voor de deur. Een van de bekendste budget modellen is natuurlijk de Samsung Galaxy J3 2017. Een degelijke toestel met zuinige processor voor een aantrekkelijke prijs die er nog leuk uit ziet ook. Het toestel wordt zeer waarschijnlijk vervangen door de Samsung Galaxy J3 2018. Een smartphone die veel weg heeft van zijn voorganger, zo lijkt het.

Afgelopen week zijn er namelijk twee nieuwe patenten gepubliceerd bij KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service). De patenten, geregistreerd onder 30-2017-0013563 en 30-2017-0019215, zijn zeer waarschijnlijk patenten voor de behuizing van de Samsung Galaxy J3 2018 en de Galaxy J2 2018 (mogelijk J1 2018).

[Update]

Tweeter lekker @ZyadAtef12 laat ons weten, dat het hier om bestaande modellen gaat, respectievelijk de Samsung Galaxy J7 Max en de Samsung Z4.

Samsung Galaxy J3 2018

De Samsung Galaxy J3 2017 (onderstaand: tweede afbeelding) heeft een herkenbare look binnen de budget smartphones. Het toestel is voorzien van een achterkant waarbij de antenne lijnen opvallend zijn weggewerkt in de bovenkant en onderkant. Het toestel heeft een ovale camera ronding met LED flitser. Het nieuwe patent van Samsung schetst (onderstaand: eerste afbeelding) een vergelijkbaar ontwerp met de Samsung Galaxy J3 2017 waarbij er enkele subtiele veranderingen zijn aangebracht. Zo is de camera in een opvallend vierkante heuvel geplaatst en zien we een aparte uitsparing voor de LED flitser. De voorkant van de telefoon is vrijwel gelijk gebleven net als de zijkanten van het toestel. In het onderstaande figuur zie je beide modellen onder elkaar en het is daarom zeer aannemelijk, dat dit de Samsung Galaxy J3 2018.

Mogelijke Samsung Galaxy J3 2018

Samsung Galaxy J3 2017

 

De budget smartphone wordt vermoedelijk uitgerust met een 1,5 GHz quad core processor van Samsung zelf of Qualcomm. Je mag daar 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit bij verwachten. De telefoon krijgt vermoedelijk een 5 inch HD beeldscherm. Op het gebied van de camera’s mag je volgens GFXBench een 8 megapixel hoofdcamera verwachten met 5 megapixel selfie camera.

Samsung Galaxy J2 2018

Een van de laatste patenten van Samsung laat ook nog een echte budget telefoon zien. De beelden schetsen een flinke behuizing rond een compact beeldscherm. De schetsen van het patent doen vermoeden dat wij te maken hebben met de aankomende Samsung Galaxy J2 of Galaxy J2 Pro. Kijkend naar het model van 2017, de Samsung Galaxy J2 2017 (onderstaand: tweede afbeelding) zien we enkele overeenkomsten en subtiele wijzigingen. Aan de voorkant zien we een extra uitsparing voor een mogelijke LED flitser aan de linker bovenkant. De sensoren naast de speaker zijn hetzelfde gebleven. De achterkant van de mogelijke Galaxy J2 2018 (onderstaand: eerste afbeelding) heeft hetzelfde ontwerp als de J2 2017. De cameraheuvel is gegroeid en daarin zijn enkele nieuwe sensoren geplaatst. De speaker aan de achterkant is verhuist naar een positie onder de camera in plaats van daarnaast.

Mogelijke Samsung Galaxy J2 2018 Samsung Galaxy J2 2017

Het blijft natuurlijk gissen, maar de schetsen lijken behoorlijk overeen te komen. De aankomende budget smartphone van Samsung is ook al gespot op Geekbench. De smartphone, SM-J250F, is daar gezien met een zuinige Snapdragon processor met 1,5 GB aan werkgeheugen. Kijkend naar de nieuwe camera heuvel mag je een iets rijker uitgeruste hoofdcamera verwachten dan de huidige 5 megapixel hoofdcamera.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones