Samsung Galaxy J3 (2017) online verschenen

Samsung Galaxy J3 (2017) online verschenen

Nee beste lezers, het is geen typefout. Het staat er echt: Samsung Galaxy J3 (2017). Kennelijk heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker nu al plannen om dit toestel volgend jaar op de markt te brengen. De eerste foto’s van deze smartphone zijn op de website van TENAA verschenen, de Chinese keuringsinstantie voor draadloze communicatie.

Samsung zit niet bepaald stil. Afgelopen week zagen we de Samsung Galaxy C5 en Galaxy C7 al de revue passeren. Ook onthulde de fabrikant een speciale uitvoering van de Samsung Galaxy S7 Edge: de Injustice Edition. Vandaag wordt duidelijk dat het technologiebedrijf plannen heeft om volgend jaar een nieuw toestel uit te brengen in de Galaxy J-serie: de Samsung Galaxy J3 (2017).

Het is opmerkelijk dat we nu al smartphones voor volgend jaar tegenkomen: we zijn immers nog niet halverwege. Daarbovenop staan er een aantal grote technologiebeurzen voor de deur: denk bijvoorbeeld aan de Computex-beurs die volgende week start en de IFA-beurs begin september. Meer dan genoeg ruimte en gelegenheid om dit jaar nieuwe smartphones te lanceren.

Specificaties Samsung Galaxy J3 (2017)

De Samsung Galaxy J-reeks is al enige tijd op de markt. De J-serie bestaat uit vier budgettoestellen: de J1, J3, J5 en J7. Begin dit jaar onthulde Samsung de Galaxy J1 en Galaxy J3. Als we TENAA mogen geloven heeft Samsung plannen om het laatste model volgend jaar opnieuw op de markt te brengen. In hoeverre dat voor de andere budgetphones geldt in de reeks is niet bekend.

Wat ‘weten’ we tot nu toe over de Samsung Galaxy J3 (2017)? Om te beginnen verschijnt hij in twee verschillende uitvoeringen: een internationale editie (SM-J3110) en een variant voor de Chinese markt (SM-J3119). Volgens de Chinese keuringsinstantie heeft de Galaxy J3 een 5.1 inch Super AMOLED-scherm. De internationale uitvoering krijgt naar verluidt een HD-schermresolutie (1280 bij 720 pixels), het model voor de Chinese markt Full HD (1920 bij 1080 pixels).

 

De overige specificaties van beide modellen zijn identiek. Een 1.2GHz quadcore-processor vormt het hart van de Galaxy J3. Geen naam van de fabrikant, geen typenummer: we zullen het met deze informatie moeten doen. Verder krijgt de mobiele telefoon 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Uitbreidbaar geheugen om precies te zijn, want dankzij een microSD-kaartje je kunt de opslagcapaciteit opschalen.

De Samsung Galaxy J3 (2017) krijgt een 8 en 5 megapixelcamera. De accu heeft een vermogen van 2.600 mAh. Tevens is hij voorzien van 4G/LTE-module voor snel mobiel internet.

Korreltje zout

Het vreemdste van alles: de Samsung Galaxy J3 (2017) draait op Android 5.1 (Lollipop). Klinkt wel erg vreemd in onze oren. Als Samsung het toestel volgend jaar januari lanceert, dan is Android 5.1 bijna twee jaar oud. Waarom kiest het Zuid-Koreaanse bedrijf dan niet voor een nieuwere versie zoals Android Marshmallow of Android N? Reden voor mij persoonlijk om het bericht over de Samsung Galaxy J3 (2017) met een korreltje zout te nemen.

Nog een reden om de berichtgeving niet helemaal te vertrouwen heeft te maken met het feit dat de specificaties van de Galaxy J3 (2017) identiek zijn aan de Galaxy J3 die afgelopen maart werd gelanceerd. Het lijkt me dat Samsung sommige componenten van een bescheiden upgrade voorziet als het bedrijf het toestel opnieuw op de markt wil brengen. Waarom zouden consumenten het toestel anders overwegen?

Als we meer over de Samsung Galaxy J3 (2017) horen lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones