Samsung Galaxy J3 2017 passeert benchmark

Samsung Galaxy J3 2017 passeert benchmark

De Samsung Galaxy J3 2017 editie laat weer eens van zich horen. Ditmaal in een benchmark test van de website Geekbench. Benieuwd wat je van het toestel mag verwachten? Wij praten je volledig bij in dit artikel.

Samsung Galaxy J-serie

Het houdt maar niet op bij Samsung. De fabrikant is onder meer volop bezig met de lancering van zijn nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, en gaat daarnaast onvermoeid verder met nieuwe toestellen produceren. De catalogus van de fabrikant is inmiddels immens te noemen. Van echte budget telefoons tot aan de ware top toestellen, voor ieder wat wils bij de Zuid-Koreanen. Volgens een verschenen benchmark-rapport, is Samsung nu bezig met een opvolger voor zijn Galaxy J-serie. De Galaxy J-serie kenmerkt zich dankzij zijn betaalbare prijskaartje en uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Geen wonder dus dat men bezig is met een opvolger voor zijn uit 2016 afkomstige Samsung Galaxy J3. Dit toestel is immers nog steeds een echte topper voor een zeer bescheiden prijsje.

Benchmark

Zoals gezegd is de Samsung Galaxy J3 2017 gespot in een benchmark. Het mysterieuze modelnummer SM-J330 moet vrijwel zeker betrekking hebben op deze nieuwe budget telefoon. Een benchmark is als het ware voor telefoons wat een rollerbank voor brommers is. Alle componenten worden getest op hun vermogen en prestaties, en dit alles wordt geregistreerd door de beheerder van de test. Deze websites vormen dan ook altijd een zeer goede bron van informatie voor telefoon liefhebbers als wij. Genoeg gepraat over koetjes en kalfjes, laten we het toestel onder de loep nemen, te beginnen met de grootte. Volgens het rapport zal de Samsung Galaxy J3 2017 over een beeldschermdiagonaal van 5 inch met een resolutie van 720p. Qua design is er helaas nog niets bekend. Wel is bekend dat hij een door Samsung zelf gemaakte Exynos 7570 chipset zal bevatten met maar liefst acht kernen.

Het toestel zal volgens de benchmark 2 GB aan werkgeheugen hebben en 16 GB aan interne opslag. Het is nog niet duidelijk of dit geheugen uit te breiden valt door middel van een micro SD-kaart. Gezien de eerdere toestellen uit de J-serie, lijkt dit ons wel het geval. Helaas noteert deze specificieke benchmark geen gegevens met betrekking tot de aanwezige camera’s. Uit eerdere geruchten kunnen we echter wel het een en ander constateren. Zo krijgt de J3 vermoedelijk een 8 megapixelcamera aan de achterkant. Aan de voorkant zal een 5 megapixel lens te vinden zijn. Uiteraard draait het toestel op Android 7 Nougat en gaat hij lekker lang mee dankzij zijn batterij met maar liefst 2600 mAh aan capaciteit. Neem al deze informatie echter met een korreltje zout, daar nog niks officieel bekend gemaakt is. Mocht dit in de toekomst veranderen, houden wij je op de hoogte.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones