Samsung Galaxy J5 2017 op komst

Samsung Galaxy J5 2017 op komst

De Samsung Galaxy J5 2017 editie is officieel gekeurd door de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. De nieuwste toevoeging aan de betaalbare Galaxy-J lijn zal daarom ook niet lang meer op zich laten wachten. In dit artikel bespreken wij samen met jou de laatste geruchten omtrent dit toestel.

Samsung Galaxy J5 2017 gekeurd

De opvolger van de Samsung Galaxy J5 is op komst. Dit toestel, met de verwachte naam van Samsung Galaxy J5 2017, heeft gisteren een bezoekje gebracht aan de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Deze waakhond is verantwoordelijk voor de veiligheid van elektronische apparaten en geldt als dé laatste hindernis voordat een telefoon officieel op de markt komt. Indien een toestel een keuring bij de waakhond doorstaat, wordt hij meestal binnen één à twee maanden op de markt gebracht. Dit is ook niet gek aangezien de Galaxy J5 2016 editie vorig jaar april uitkwam. Het zou daarom logisch zijn voor de 2017 editie om rond mei uit te komen.

Helaas worden bij FCC keuringen nooit specificaties bekend gemaakt. Het draait bij deze tests immers enkel om de veiligheid van toestellen. De tests waaraan men de telefoons onderdompelt, zijn onlangs nog aangescherpt na het Galaxy Note 7 debacle. Uiteraard hoeven wij hierover niet uit te wijden, het verhaal zal bij vrijwel iedereen bekend zijn.

Specificaties Samsung Galaxy J5 2017

Over de daadwerkelijke specificaties is dus niets officieels bekend. Wel kunnen we uit het geruchtencircuit enkele berichten over de vermeende specificaties onttrekken. Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy J5 2017 een kleiner scherm heeft dan zijn voorganger. De diagonaal van het display gaat vermoedelijk 5 inch bedragen waar de 2016 editie nog een 5.2 inch scherm bevatte.

Over de vermoedelijke gebruikte chipset bestaat meer consensus. Zo melden diverse bronnen die dicht op het spreekwoordelijke vuur zitten dat Samsung de J5 2017 zal uitrusten met een zelfgemaakte Exynos 7870 chipset. Deze SoC (System on a Chip) bevat 2 GB aan werkgeheugen en is daarom bestemd voor toestellen in het lagere- en middensegment van de markt. De Galaxy J-lijn staat immers altijd bekend als betaalbaar en toegankelijk. Het zijn ideale telefoons voor mensen die een telefoon zonder al te veel fratsen wensen.

Concept afbeelding Samsung Galaxy J5 2017

De Samsung Galaxy J5 2017 krijgt vermoedelijk de beschikking over 16 GB aan interne opslag. Er is hierbij ruimte om een micro SD-kaart te plaatsen voor extra opslag. Waarschijnlijk krijgt het toestel aan de achterkant de beschikking over een 13 megapixelcamera en aan de voorkant over een 5 megapixel selfie-camera. Groot pluspunt ten opzichte van zijn directe concurrenten is dat hij volgens de laatste geruchten standaard met Android 7 Nougat geleverd gaat worden. Veel van de concurrerende toestellen worden nog steeds met diens voorganger, Android 6 Marshmallow, geleverd. Het is nog niet bekend wanneer het toestel officieel het levenslicht zal zien. Tot die tijd houden wij je uiteraard op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
RINY schreef op 3 mei 2017 om 19:49

Wanneer komt die wel uit ben aan een nieuwe mobile toe en wil een goede aankoop doen heb Samsung calaxy s3 mini krijg daar geen update’s meer voor paps werken nog nauwelijks graag antwoord mvg Riny

Michel van 't Klaphek schreef op 3 mei 2017 om 20:01

Hey Riny,

Dank voor je reactie! Inderdaad, jouw Samsung Galaxy S3 Mini is enigszins gedateerd en ontvangt geen software updates meer, balen uiteraard.
De Samsung Galaxy J5 2017 uit dit artikel heeft nog geen officiële verschijningsdatum. Wel zit het toestel er dus aan te komen.
Mochten wij meer weten over de beschikbaarheid en datum, lees je dat uiteraard direct op onze site.
Fijne avond nog!

Met vriendelijke groet,

Michel van ’t Klaphek

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones