Samsung Galaxy J5 2017 zit eraan te komen

Samsung Galaxy J5 2017 zit eraan te komen

De Samsung Galaxy J5 2017 is officieel gekeurd door de Amerikaanse telecomwaakhond, de FCC. Wat je van het toestel mag verwachten, welke specificaties hij heeft en wanneer die uitkomt, lees je in dit artikel.

Door de keuring

Er is al het een en ander uitgelekt over de aankomende Samsung Galaxy J5 2017, de opvolger van de ‘originele’ Samsung Galaxy J5, ook al is hij officieel nog niet aangekondigd door de Zuid-Koreanen. Zo weten we onder meer dat het toestel modelnummer SM-J530 zal dragen. Dit weten we door enkele opmerkelijke benchmark testen die de afgelopen weken zijn uitgevoerd. Afgelopen week werd duidelijk dat het toestel steeds dichterbij komt. De J5 2017 is afgelopen week namelijk gekeurd door de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond.

Voordat een fabrikant een toestel mag uitbrengen, dient het aan allerlei testen te worden onderworpen, onder meer op het gebied van veiligheid. Deze rapporten vormen daarom altijd een goede bron van informatie over wanneer een toestel officieel uitgebracht zal worden.  Dit is immers één van de laatste stappen voordat een toestel officieel in de winkel komt te liggen. We mogen dus concluderen dat het niet lang meer hoeft te duren voordat we het toestel mogen verwachten. Maar, de vraag is: wat gaat het toestel bieden en voor wie is het toestel gemaakt?

Specificaties Samsung Galaxy J5 2017

De Samsung Galaxy J5 2017 zal een beeldschermdiagonaal van 4.8 inch hebben met een 720p resolutie. Onder de motorkap zal het toestel de beschikking hebben over een krachtige, eigengemaakte Exynos 7870 processor welke maar liefst acht kernen bevat. Deze zijn geklokt op een snelheid van 1.6GHz, wat relatief snel is. Het toestel zal de beschikking krijgen over 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslag om al je video’s, apps, muziek en foto’s op te slaan. Indien je meer opslag nodig hebt, kun je een micro SD-kaart in het beschikbare slot plaatsen.

Over foto’s gesproken: aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 12 megapixelcamera waarmee je spetterende plaatjes schiet. Het is nog niet bekend over hoeveel megapixels de selfie-camera zal beschikken. Tot slot draait het toestel uiteraard op Android 7.0 Nougat. Afgaande op al deze specificaties is het toestel een fijne instaptelefoon.

Er wordt verwacht dat het toestel de aankomende weken officieel door Samsung gepresenteerd zal worden. Het is hierbij goed mogelijk dat het toestel gefaseerd wordt uitgebracht waarbij waarschijnlijk de Verenigde Staten als eerst aan de beurt is. Mocht er meer bekend worden over het toestel, lees je dat als eerst bij ons!

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones