Populaire en voordelige Samsung Galaxy J5 ontploft

Populaire en voordelige Samsung Galaxy J5 ontploft

Vandaag is er weer nieuws over een ontplofte Samsung smartphone. Nee, geen Galaxy Note 7. Het betreft de populaire Samsung Galaxy J5. De smartphone ontplofte bijna in de handen van een Franse dame die het toestel net op tijd weg kon gooien.

De Galaxy J5 is één van de meest populaire toestellen van de Koreaanse smartphone fabrikant. Het nieuws van de ontplofte J5 is daarom geen goed nieuws. We moeten hierbij wel vermelden dat het om één enkel incident gaat. Het incident is nog niet onderzocht en Samsung kan hierover geen meldingen geven.

Galaxy J5

Ontploffen Galaxy J5

Samsung blijft negatief in het nieuws komen dit jaar. Vooral de batterijen van de smartphones schijnen licht ontvlambaar te zijn. Dit keer is een budget Samsung Galaxy J5 in vlammen op gegaan.

Galaxy J5 ontbrand

De Galaxy J5 ontplofte dit weekend bijna in de handen van Lamya Bouyirdane, een vrouw uit Frankrijk. Ze merkte dat haar Samsung telefoon ongewoon warm werd in de handen van haar vier jaar oude zoon. Bouyirdane vroeg het toestel snel terug. Terwijl ze zag dat het apparaat opgezwollen was en er rook uit kwam, raakte zij in paniek. Ze gooide het toestel weg. Tegen Associated Press vertelde mevrouw: “Ik raakte in paniek toen ik de rook zag en ik had de reflex om het toestel weg te gooien.

Wat er vervolgens gebeurde is bekend vanuit alle Galaxy Note 7 incidenten. De achterkant van de smartphone vloog in brand en explodeerde waarbij de achterkant wegvloog. Bouyirdane´s partner was er gelukkig bij om het vuur te blussen. Hij voorkwam hiermee nog meer schade.

Het toestel kocht mevrouw afgelopen juni via een website. Daar stond het toestel met korting te koop. De vrouw woont in Pau, een zuidwestelijke Franse stad. Gelukkig was ze koel genoeg om het apparaat op tijd weg te gooien. We willen niet weten wat er was gebeurd als mevrouw het toestel niet op tijd had opgemerkt.

Op zichzelf staand incident

Er zal niet direct een terugroep actie voor de Galaxy J5 volgen. IDC analist, William Stofega, meldt de Franse pers dat het incident in Frankrijk op zichzelf staat. Hij zegt dat dit het eerste rapport is van een Galaxy J5 die in brand vliegt. Het is daarnaast nog onduidelijk over welk Galaxy J5 toestel het gaat. Jaarlijks verschijnt er namelijk een nieuwe J5. De Galaxy J5 2016 is ondertussen al enkele maanden in de verkoop.

Reactie Samsung

De Zuid-Koreaanse fabrikant zei in een verklaring geen commentaar te geven op de zaak aangezien het bedrijf het incident nog niet heeft onderzocht:

We zijn niet in staat om te reageren op dit specifieke incident totdat we het apparaat krijgen om het grondig te onderzoeken. Veiligheid van de klant blijft onze hoogste prioriteit en we willen werken met elke klant die een probleem heeft ervaren met een Samsung-product om de zaak te onderzoeken en de hen hierin te ondersteunen. De problemen met de Galaxy Note7 zijn geïsoleerd en betreffen alleen dat model.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Marit schreef op 9 november 2016 om 17:06

Maar als dat kind de hele tijd achter de telefoon zit word de telefoon ook warm

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons