Samsung Galaxy J5 ontvangt veiligheidsupdate

Samsung Galaxy J5 ontvangt veiligheidsupdate

Ben jij in het bezit van Samsung Galaxy J5 uit de eerste generatie? Dan kun jij spoedig een veiligheidsupdate voor jouw toestel verwachten waarin de software wordt bijgewerkt naar de meest recente standaarden. Of het toestel de update naar Android 7 Nougat nog gaat ontvangen, is maar zeer de vraag. Lees er alles over in dit artikel.

De Samsung Galaxy J5 is inmiddels ruim twee jaar oud en de nieuwste variant in de J5-lijn arriveerde vorig maand in de Nederlandse schappen. Desondanks is het toestel nog steeds populair onder mensen die voor weinig geld een leuke smartphone willen kopen. Met een adviesprijs van rond de 179 euro is het toestel immers absoluut goed te betalen en biedt hij een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel draait inmiddels niet meer op de nieuwste versie van het Android besturingssysteem maar ontvangt wel nog regelmatig veiligheidsupdates. Deze updates vormen een cruciaal onderdeel voor de veiligheid van jouw telefoon. Het is daarmee een goed signaal van Samsung dat het ook oudere telefoons actief blijft ondersteunen. Onze collega’s van Galaxy Club merkten het nieuws als eerste op.

Kwetsbaarheden verholpen

Wat betreft de update worden diverse kwetsbaarheden in de software verholpen. Google, de eigenaar van het Android besturingssysteem, kondigt iedere maand een update aan waarin het algemene kwetsbaarheden verhelpt. Fabrikanten, in dit geval Samsung, voegen hier dan hun specifieke updates aan toe en distribueren de patch. In de veiligheidspatch van juli worden zo’n 60 kwetsbaarheden in de software verholpen. Deze kwetsbaarheden bevinden zich veelal in de diepere lagen van de software en vallen dus allerminst op. Verder vermeldt het logboek dat de prestaties en stabiliteit van de telefoon worden verbeterd.

Niets spannends dus. Denk er echter aan dat je de update binnenhaalt wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Doe je dit niet, dan kan je telefoonrekening aardig in de papieren lopen. Ook is het altijd aan te raden een back-up te maken vooraleer je de update uitvoert. De update werkt de firmware van je Galaxy J5 overigens bij naar J500FNXXS1BQG3.

Android Nougat?

Ooit kondigde Samsung aan de eerste Galaxy J5 te voorzien van Android 7 Nougat, de nieuwste versie. Of dit daadwerkelijk ook staat te gebeuren, is nog maar zeer de vraag. Samsung laat niets los over de update en het document waarin stond dat de J5 de update zou ontvangen, is inmiddels offline gehaald. Bovendien lijkt het ons dat de twee jaar oude Galaxy J5 weinig prioriteit geniet bij Samsung, gelet op het immens portfolio van de fabrikant.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones