Samsung Galaxy J7 (2016) volgende week in de winkels

Samsung Galaxy J7 (2016) volgende week in de winkels

De Samsung Galaxy J7 (2016) ligt na aankomend weekend in ons land in de schappen. Aanvankelijk was deze phablet alleen beschikbaar voor de Aziatische markt, maar het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft besloten om het toestel ook naar Nederland te halen. Qua specificaties en prijskaartje is de Galaxy J7 (2016) is een smartphone die tot de top van het middensegment behoort.

De Samsung Galaxy J-serie bestaat uit vier modellen: de J1, J3, J5 en J7. De Galaxy J1 en Galaxy J3 werden begin dit jaar op de markt gebracht door Samsung. De Galaxy J5 verscheen vorig jaar augustus al en werd in maart van dit jaar opnieuw gelanceerd door onder de kap enkele upgrades door te voeren. Grote ontbrekende aan deze lijst is zoals je ziet de Galaxy J7. Dit laatste model is binnenkort verkrijgbaar in ons land.

Specificaties Samsung Galaxy J7 (2016)

De Samsung Galaxy J7 (2016) heeft een 5.5 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Super AMOLED is een schermtype dat door Samsung zelf is ontwikkeld en video’s een hogere contrast en levendigere kleuren geeft in vergelijking met LCD. Meestal zie je dergelijke type schermen alleen bij de duurdere high-end modellen, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft besloten om deze midranger van een dergelijk display te voorzien. De pixeldichtheid komt uit op 267 ppi.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 615 octacore-processor die geklokt is op 1.6GHz. De CPU gaat gepaard met 2GB werkgeheugen (RAM) en 16GB intern geheugen. Deze laatste is met behulp van een microSD-kaart uit te breiden tot maximaal 128GB. De Galaxy J7 (2016) heeft een 13 en 5 megapixelcamera. De accu heeft een vermogen van 3.300 mAh, wat gezien de specificaties en het prijskaartje fors is. Dat zou betekenen dat je makkelijk één tot anderhalve dag met een enkele lading zou moeten kunnen doen. Wat betreft connectiviteit beschikt de Galaxy J7 (2016) over WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.1 (LE), A-GPS, NFC en 4G-module. Tot slot draait de phablet op Android 5.1 (Lollipop).

Samsung Galaxy J7 (2016)

Opmerking: als enkele van de hierboven staande specificaties afwijken met de versie die volgende week in de winkels ligt, dan kan dat kloppen. Aangezien Samsung de specificaties niet op internet heeft geplaatst zijn we aangewezen op informatie van derden, maar juist daar wordt het tricky. We hebben vijf websites geraadpleegd voor de specificaties en allemaal gaven ze afwijkende specs. De een noemt bijvoorbeeld een 5.5 inch scherm, de ander een 5.2 inch display. De een zegt dat de J7 (2016) een Snapdragon 650 heeft, de ander noemt een Snapdragon 615 en weer een ander houdt het bij de Exynos 7870 van Samsung. Onduidelijkheid alom dus.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy J7 (2016) ligt vanaf volgende week in ons land in de winkels. Een los exemplaar gaat voor 299 euro over de toonbank. Het toestel is uiteraard ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

 

UPDATE: de Samsung Galaxy J7 (2016) ligt eerder dan verwacht in de winkels. Het toestel is per direct verkrijgbaar. Je hoeft dus tot volgende week te wachten om het toestel te bestellen. 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones