Samsung Galaxy J7 (2017) verschijnt in beeld

Samsung Galaxy J7 (2017) verschijnt in beeld

Als we de geruchten mogen geloven, staat Samsung op het punt om een nieuwe smartphone te presenteren: de Samsung Galaxy J7 (2017). We hebben al diverse malen de specificaties van het toestel voorbij zien komen. Voor het eerst zien we het toestel ook daadwerkelijk in beeld. Qua vormgeving lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger, maar er zijn ook de nodige verschillen.

Beroepslekker Roland Quandt heeft via zijn Twitter-kanaal de foto de wereld in geholpen. Daarop is het toestel vanuit alle gaten en hoeken te bewonderen. Op het eerste oog heeft hij exact dezelfde vormgeving als zijn voorganger, de Samsung Galaxy J7 (2016). Echter, schijn bedriegt. Als je goed naar de zijkant kijkt, zie je onmiddellijk een groot verschil met het toestel van afgelopen jaar.

Overeenkomsten en verschillen

Aan de onderkant zien we twee gleufjes die je met een paperclip of ander dun en langwerpig voorwerp kunt openen. Het feit dat we twee slots zien kan maar één ding betekenen: naast twee simkaarten kun je hier ook een geheugenkaart in kwijt. De meeste moderne toestellen geven je een keuze: of je breidt het geheugen uit met microSD-kaart, of je plaatst een tweede simkaart in je toestel. Dat komt omdat deze telefoons met hybride simkaartslot worden geleverd. Het ziet er naar uit dat we bij de Samsung Galaxy J7 (2017) niet langer deze keuze hoeven te maken, maar allebei kunnen doen. De Motorola Moto G4 Plus had een vergelijkbare constructie. Daarbij moet je echter het achterpaneel losmaken in plaats van twee slots openen.

Ook als we naar de achterkant kijken, zien we een opvallend verschil. Op de foto die Roland Quandt heeft verspreid zien we aan de onder- en bovenkant twee antennebanden lopen. Bij het model van vorig jaar zijn deze nergens te bekennen. Tevens heeft Samsung afscheid genomen van de speaker die naast de camera is geplaatst. Verder is de LED-flitser voortaan niet naast, maar onder de camera geplaatst. Aan de voorkant zien we weinig verschillen. De (fysieke) Home-knop is wederom van de partij, net als de twee capacitieve navigatieknoppen. Bovenin heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker een selfieflitser verwerkt. Die was afgelopen jaar nog niet aanwezig.

Specificaties Samsung Galaxy J7 (2017)

De specificaties van de Samsung Galaxy J7 (2017) liggen inmiddels al op straat. Deze lekten afgelopen week via onze collega’s van Tweakers.net uit. In het gelekte persmateriaal werd de Galaxy J7 van afgelopen jaar vergeleken met de nog te verschijnen Galaxy J7 (2017). Daaruit blijkt dat het nieuwe model een aluminium behuizing heeft. Zijn voorganger had enkel een metalen frame. Wederom krijgt de Galaxy J7 (2017) een 5.5 inch Super AMOLED-display, maar de schermresolutie is opgeschroefd van HD naar Full HD. Welke fabrikant de processor levert is onbekend. We weten echter wel dat hij een chipset met acht kernen (octa-core) met een kloksnelheid van 1.6 GHz krijgt. Deze wordt aangevuld met 3 GB RAM (was 2 GB) en 16 GB eMMC-geheugen.

De primaire camera heeft dezelfde 13 megapixelresolutie, maar heeft een groter diafragma gekregen: f/1.7 in plaats van f/1.9. De selfiecamera heeft straks een resolutie van 13 megapixels (was 5 megapixels) en krijgt er een LED-flitser bij. Verder heeft Samsung een vingerafdrukscanner toegevoegd aan het toestel. Deze is in de thuisknop geïntegreerd. Ook de batterij heeft een forse upgrade gekregen: deze had afgelopen jaar een accucapaciteit van 3300 mAh. Dat wordt 3600 mAh. Tot slot wordt het toestel geleverd met Android Nougat, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Wanneer we de Samsung Galaxy J7 (2017) kunnen verwachten is onbekend. De adviesprijs zou 339 euro bedragen. Zodra we meer horen over het toestel lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones