Samsung Galaxy J7 Plus officieel onthuld

Samsung Galaxy J7 Plus officieel onthuld

De afgelopen weken dook de Samsung Galaxy J7 Plus veelvuldig op in onze nieuwsrubriek. Gisteren is het toestel dan eindelijk officieel onthuld en weten we wat we kunnen verwachten. In dit artikel bespreken we het toestel aan de hand van diens belangrijkste kenmerken.

De Samsung Galaxy J-series staan bekend om hun goede specificaties in combinatie met aantrekkelijke prijskaartje. De toestellen beschikken over een hoogwaardige behuizing dat doet denken aan een vlaggenschip. Onder de motorkap zie je, en merk je, dat je feitelijk te maken hebt met een middenklasser. De toestellen vinden gretig aftrek en zijn een goede keuze voor mensen die wel een goede smartphone zoeken, maar niet de hoofdprijs wensen te betalen. In ons land is onder meer de Samsung Galaxy J5 2017 te verkrijgen. Dit toestel krijgt vandaag een nieuwe variant mét dual-camera opstelling. Afgelopen weken dook deze Samsung Galaxy J7 Plus veelvuldig op in onze nieuwsrubriek en nu is het hoge woord er dan eindelijk uit. Samsung heeft het toestel gepresenteerd tijdens een evenement in Thailand.

Uitgebreidere variant

De Samsung Galaxy J7 Plus is in alle opzichten een verbeterde versie van de reguliere Galaxy J7, welke afgelopen jaar het levenslicht zag. Meest opmerkelijke kenmerk aan deze nieuwe telefoon is de dual-camera opstelling aan de achterkant. Normaliter zie je dit soort features enkel bij hoogwaardige vlaggenschepen. De Samsung Galaxy Note 8, welke twee weken geleden werd gepresenteerd, is hierbij de eerste telefoon van Zuid-Koreaanse makelij die hierover beschikt. Aan de achterkant van de Samsung Galaxy J7 Plus beschikt hij over twee camera’s met resoluties van 13 en 5 megapixels. Grootste voordeel van twee camera’s is dat de taken onderling verdeeld kunnen worden. Zo kan de ene camera zich focussen op het onderwerp, en de andere op de omgeving.

Samsung Galaxy J7 Plus specificaties

De behuizing van de Samsung Galaxy J7 Plus is onveranderd gebleven. Dit houdt in dat hij een compleet aluminium jasje heeft. Aan de voorzijde beschikt hij over een 5.5 inch Super AMOLED-beeldscherm met Full-HD resolutie. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Helio P20 processor van MediaTek. Een verrassende keuze aangezien Samsung telefoons doorgaans worden aangestuurd door een Exynos chipset. De chipset wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslag. Stroom ontvangt het toestel van een 3600 mAh accu. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de voorzijde en is geïntegreerd in de thuisknop. Vooralsnog is de Samsung Galaxy J7 Plus enkel verkrijgbaar in Thailand voor een bedrag van rond de 300 euro. Of hij ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones