Samsung Galaxy Note 2 in vliegtuig geblust vanwege rook

Samsung Galaxy Note 2 in vliegtuig geblust vanwege rook

Nu de leveringen van de Galaxy Note 7 bijna weer van start gaan, is Samsung verder in verlegenheid gebracht. Ditmaal door een Samsung Galaxy Note 2. Het toestel lag tijdens de vlucht van een Indiaas vliegtuig in een bagage bak. Passagiers roken rook en daarop heeft het cabine personeel de Note 2 bespoten met blusmateriaal om het toestel vervolgens in het water te leggen.

Twee weken nadat de Galaxy Note 7 gelanceerd was, volgde de eerste meldingen van toestellen die in ontbrandde. Daarop is Samsung genoodzaakt geweest een deel van de Note 7’s terug te roepen. Luchtvaartmaatschappijen verzochten passagiers al om hun Samsung Galaxy Note 7 uit te zetten en vooral niet op te laden tijdens een vlucht. Het rokende toestel is een gevoelige klap na, in het ‘Note 7 brand’ debacle van de Koreaanse fabrikant.

Galaxy Note 2 brand

Aan boord van een IndiGo vlucht van Singapore naar Chennai roken passagiers aan boord rook. Ze waarschuwde het cabinepersoneel en die vonden rook en vonken afkomstig van een Samsung Galaxy Note 2. Cockpitbemanning gebruikt daarop blusapparatuur en zette de telefoon in een container vol met water.

Hoewel de luchtvaartmaatschappij geen melding heeft gemaakt van een echte brand, beschreef de Luchtvaart regulator in India het incident als een verdachte brand. Een zeer pijnlijke herinnering aan de Galaxy Note 7 branden van de laatste tijd.

Tot nu toe zijn er nog geen meldingen van dergelijke problemen met de Galaxy Note 2 smartphone. De telefoon is uitgebracht in 2012 en ondertussen dus vier jaar oud en over de oorzaak van de rook is niets bekend.

Reacties op het incident

Samsung heeft zelf nog niet gereageerd op het incident. Een woordvoerder verklaarde aan persbureau Reuters in een email dat Samsung in contact is met de relevante autoriteiten om meer informatie te verzamelen. De Koreaanse fabrikant heeft ook nog niet bevestigd dat het inderdaad om de Galaxy Note 2 gaat.

De India’s luchtvaart regulator, Directorate General of Civil Aviation (DGCA), zal alle luchtvaartmaatschappijen een waarschuwing sturen om alle passagiers met een Samsung Note toestellen te adviseren om hun toestel uit te zetten tijdens de vlucht.

Samsung en het DGCA zullen maandag het incident bespreken.

Galaxy Note 7 problemen

Het defect in enkele Galaxy Note 7’s heeft miljarden dollars aan marktwaarde van Samsung Electronics doen verdampen. Het vlaggenschip werd op 19 augustus gelanceerd, ruim voor de iPhone 7 lancering van concurrent Apple. De Notes werden zeer goed ontvangen en het aantal reserveringen kon de fabrikant maar net aan. Tot er her en der wat Notes in brand op gingen. Het bleek namelijk dat de batterijen uit Samsung’s eigen fabriek een defect hebben. Daarop heeft de fabrikant alle exemplaren terug geroepen. Niet iedereen heeft echter zijn toestel al ingeleverd.

De afgelopen tijd was de storm weer een beetje gaan liggen en daarom komt het ontbranden van de Note 2 op een zeer vervelend moment.

Herstart Note 7 verkoop

Reuters meldt dat de nieuwe verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 pas op 1 oktober start. In eerste instantie wilde de fabrikant op 28 september de leveren hervatten, maar krijgt dat niet voor elkaar. Wanneer de omstandigheden dat toelaten herstart Samung de levering ook in andere landen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones