‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt communicatie hub’

Samsung Galaxy Note 5

Eén plek om die alle vormen van communicatie bijeenbrengt. Dat is het idee dat Samsung voor ogen heeft met de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 6. Deze applicatie heet Samsung Focus en integreert diensten als e-mail, sociale netwerken en instant messages.

Dat zeggen althans de heren van SamMobile. De techwebsite heeft wat we noemen een bewezen track record: in het verleden heeft de redactie meer dan eens exclusieve informatie naar buiten gebracht die achteraf bezien inderdaad correct bleek te zijn. Ze hebben bewezen over de goede contacten op de juiste positie te beschikken. Met andere woorden, als SamMobile iets schrijft op basis van anonieme bronnen of welingelichte kringen, dan is dat alle reden om het bericht serieus te nemen.

Zo werkt Samsung Focus

Dat is ook nu het geval. SamMobile zegt dat Samsung het idee heeft om de belangrijkste vormen van communicatie die we vandaag de dag gebruiken te bundelen in één applicatie: Samsung Focus. Het lijkt sterk op wat BlackBerry –het vroegere Research In Motion of RIM– introduceerde bij diens besturingssysteem BlackBerry 10: de BlackBerry Hub. Daar komen verschillende communicatiediensten als e-mail, sociale media en instant messaging diensten als WhatsApp en Telegram samen. Dankzij deze toepassing hoef je niet iedere dienst afzonderlijke te openen om te kijken of je nieuwe berichten hebt. Met BlackBerry Hub zie je in één oogopslag op je nieuwe berichten, boodschappen, e-mails of statusupdates hebt ontvangen.

BlackBerry Hub

En dat is precies wat Samsung voor ogen heeft als het later dit jaar de Samsung Galaxy Note 6 lanceert, zij het nog iets uitgebreider. Naast e-mails en socialenetwerksites verschijnen ook je agenda en notities in de communicatie hub. Maar de focus ligt op de integratie van e-mail. Net als Inbox by Gmail wil de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletproducent dat berichten die je hebt gelezen uit het overzicht verdwijnen. Alleen boodschappen die jouw aandacht vergen zijn zichtbaar in de hub.

Het hoofdscherm vertoont naar verluidt je plannen voor vandaag en de komende dagen. Zo zie je meteen dat je bijvoorbeeld later die dag een teamvergadering of verjaardag hebt, gevolgd door een e-mail die zojuist is binnengekomen van één van jouw contacten. Als je op diens naam drukt verschijnt alle relevante informatie van deze persoon in beeld: jullie laatste e-mailcontact, afspraak, contactinformatie en ga zo maar door. Je kunt hem of haar ook als prioriteitscontactpersoon instellen. Tot slot is het mogelijk om nieuwe afspraken te noteren in je agenda vanuit de Samsung Focus app.

De interface is vormgegeven volgens Google’s richtlijnen voor Material Design. Samsung Focus moet dus van meet af aan vertrouwd aanvoelen.

Beschikbaarheid

Samsung Focus wordt standaard geleverd op de Samsung Galaxy Note 6. Wanneer deze 5.8 inch grote phablet verschijnt is nog niet bekendgemaakt. SamMobile benadrukt dat de applicatie in de toekomst mogelijk ook op andere smartphones van de Zuid-Koreaanse producent geïnstalleerd kunnen worden, zoals de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge.

 

Wat vinden jullie van dit idee? Zouden jullie er gebruik van maken, of open je liever alle relevante applicaties afzonderlijk?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones