‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt USB-C aansluiting’

‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt USB-C aansluiting’

De Samsung Galaxy Note 6 is nog niet eens verschenen, maar het gonst al enige tijd van de geruchten. Volgens het laatste bericht uit het geruchtencircuit wordt de Note 6 uitgerust met een USB-C poort. Het is niet duidelijk of deze aansluiting voorzien is van de USB 3.1 standaard, of dat Samsung voor een oudere variant kiest.

Trendsetter

In 2010 was Samsung een trendsetter. In de tijd dat alle fabrikanten braaf vasthielden aan het veilige schermformaat van 3.5 tot 4 inch, kwam het Zuid-Koreaanse bedrijf met de Samsung Galaxy Note. Deze mobiele telefoon had een beelddiagonaal van maar liefst 5.3 inch. Ongekend voor die tijd. Concurrenten verklaarden de directie voor gek dat ze zo’n groot toestel op de markt brachten, want wie zit er nou te wachten op een koelkast in hun binnenzak? Maar het was het begin van een nieuw tijdperk: dat van de phablets.

Toestellen tussen de 4.7 en 6.0 inch zijn vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Eind 2015 berekende onderzoeksbureau DeviceAtlas dat 4.7 inch het meest populaire schermformaat onder smartphonegebruikers wereldwijd is. Ook in ons land zijn dit soort toestellen geliefd. In een peiling verricht door Telecompaper (augustus 2015) blijkt dat de meeste Nederlanders een schermgrootte van 4.7 inch nog acceptabel vinden. Slechts 5,4% geeft de voorkeur aan een smartphone met nog groter scherm.

Samsung Galaxy Note 5

Specificaties Samsung Galaxy Note 6

De eerste vier generaties van de Galaxy Note zijn door Samsung in ons land op de markt gebracht. De verontwaardiging en teleurstelling onder liefhebbers was dan ook groot toen het smartphoneproducent bekend maakte dat de Galaxy Note 5 niet naar Nederland zou komen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we in september diens opvolger, de Samsung Galaxy Note 6, wellicht wel in Europa tegemoet zien.

De afgelopen maanden hebben we geregeld geruchten voorbij zien komen over het nog te verschijnen vlaggenschip van Samsung. Zo heeft de Samsung Galaxy Note 6 naar verluidt een 5.8 inch display met QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels), 6GB aan werkgeheugen, een opslagcapaciteit van 64GB tot mogelijk zelfs 256GB en is hij IP68-gecertificeerd. Dat laatste houdt in dat hij stof- en waterdicht is, net als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

USB-C

Er gaat nu een nieuw gerucht de ronde. Volgens anonieme bronnen krijgt de Samsung Galaxy Note 6 een USB-C aansluiting. De Galaxy S7 en S7 Edge moeten het doen met microUSB. Het is echter nog niet bekend voor welke USB-standaard Samsung kiest. Het klinkt aannemelijk dat de Zuid-Koreaanse producent voor USB 3.1 kiest: deze standaard ondersteunt namelijk USB Power Delivery 2.0 voor het sneller opladen van de smartphone en kunnen er audio- en videosignalen via dezelfde uitgang worden verzonden.

Op het moment van schrijven is het niet bekend wanneer Samsung de Galaxy Note 6 aankondigt. Zodra we meer over dit vlaggenschip horen, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones