Samsung Galaxy Note 7 binnenkort niet meer te laden

Samsung Galaxy Note 7 binnenkort niet meer te laden

In een uiterste poging probeert Samsung de laatste Galaxy Note 7 toestellen terug te halen. Met een automatische software-update wordt het voor bezitters nog onmogelijk gemaakt om de Galaxy Note 7 te laden. Uiteindelijk zal de smartphone dus uitvallen en ook niet meer gebruikt kunnen worden. Volgens een tekstbericht moet deze update op 15 december plaats gaan vinden. Samsung heeft zelf nog niet gereageerd op deze maatregel, maar bronnen melden dat het om een wereldwijde ingreep gaat.

Maatregelen

Al eerder heeft Samsung maatregelen getroffen om gebruikers van de Galaxy Note 7 hun smartphone in te leveren. Zo werd bij een eerdere update de maximale laadcapaciteit verlaagd naar 60%. Dit laatste was overigens ook een maatregel om verdere problemen te voorkomen. Met de nieuwe maatregel wil Samsung alle modellen werkelijk terugroepen. Op 15 december zal er dan ook een update worden uitgevoerd waarna het niet langer meer mogelijk is om de smartphone te laden. Volgens bronnen zal de update in Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland uitgerold worden. Overigens is het gebruik van de Note 7 inmiddels al helemaal niet meer zinvol. Het is in dit land niet meer mogelijk om met het toestel te bellen, gebruik te maken van WiFi of Bluetooth. Het verhaal rondom deze drastische maatregel is ontstaan vanuit een tekstbericht die iemand ontving vanuit de provider. Het is onbekend of dit bericht ook echt is, want voorlopig heeft zowel de provider als Samsung zelf nog niet gereageerd op vragen.

Omwisselen

Het is niet ondenkbaar dat Samsung met een dergelijke maatregel komt. De fabrikant wil graag alle modellen terug hebben waarna de klant zelf kan kiezen welk toestel hij wel wenst. Volgens Samsung zijn er ruim 285.000 exemplaren teruggeroepen en inmiddels is 70% werkelijk terug gekomen. Een groot aantal toestellen is dus nog in gebruik. Na deze ingreep verwacht Samsung dat het aantal toestellen wat terugkomt nog flink zal stijgen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones