‘Samsung Galaxy Note 7 crasht regelmatig’

‘Samsung Galaxy Note 7 crasht regelmatig’

Steeds meer gebruikers klagen dat hun Samsung Galaxy Note 7 om onverklaarbare reden steeds vastloopt of crasht. Op internet wordt al gesproken over #Brickgate.

De Samsung Galaxy Note 7 moest de droomtelefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf worden, een culminatie tussen schoonheid, high-end specificaties en krachtige prestaties. De vraag naar het toestel was zo overweldigend dat Samsung besloot om de lancering in ons land een week uit te stellen. Op andere markten werd het aantal beschikbare pre-ordermodellen naar beneden bijgesteld om aan de vraag te kunnen voldoen.

Maar het lijkt erop alsof die droom als een bubbel uiteen dreigt te spatten. Op het XDA-Developers forum klagen bezitters dat hun exemplaar om de haverklap vastloopt, crasht of blijft haken in een bootloop. Ook media als PhoneArena die een reviewexemplaar hebben gekregen, zeggen zich te herkennen in de klachten.

Het euvel doet zich voor na enkele dagen gebruik. Dan vertoont het vlaggenschip uit het niets zijn eerste kuren. Zodra je hem in recovery mode probeert op te starten gaat het pas goed mis. Vanaf dat moment loopt de Galaxy Note 7 met grote regelmaat vast of bevriest het toestel. Het uitvoeren van een factory reset en het cache-geheugen wissen lijkt niets uit te halen. Het resultaat is een onbruikbaar toestel. Daarom spreekt men op internet van #Brickgate.

Exynos

Gebruikers suggereren dan ook dat hem om een fout in de hardware gaat. Zodra ze verhaal bij de winkel gingen halen, kregen ze een nieuw exemplaar mee. Het gerucht gaat dat het probleem wordt veroorzaakt door de Exynos 8890 processor. Deze CPU vinden we enkel in de internationale editie, die onder meer straks in ons land verschijnt. In de Verenigde Staten heeft Samsung een Qualcomm Snapdragon 820 onder de kap gestopt. Of zij dezelfde problemen is op dit moment niet bekend. Mogelijk dat zij hun stem nog moeten verheffen.

Samsung heeft nog altijd niet gereageerd op de commotie.

Heb je de Samsung Galaxy Note 7 in de pre-order besteld en ben je door het bericht nu bang geworden? Geen nood: mocht jouw exemplaar dezelfde mankementen vertonen, dan kun je een beroep doen op de garantieregeling.

Samsung Galaxy Note 7

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een dual-curved edge met aluminium en glazen behuizing. Het Super AMOLED-scherm heeft een beelddiagonaal van 5.7 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het vlaggenschip wordt aangedreven door een Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.6GHz. Verder vinden we een Mali-T880 GPU, 3GB RAM en standaard 64GB aan opslagruimte onder de motorkap. Het geheugen is met een microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 12 en 5 megapixelcamera met Dual Pixel sensor. Dezelfde camera’s vinden we terug bij de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De primaire camera is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Tot slot heeft de Samsung Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting, S Pen, irisscanner en waterdichte behuizing. Hij draait bij levering op Android 6.0.1 (Marshmallow), maar Samsung heeft al aangekondigd dat het toestel binnen twee tot drie maanden na lancering een update naar Android 7.0 (Nougat) krijgt.

Prijs en beschikbaarheid

Aanvankelijk zouden de eerste exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 op 2 september geleverd worden, maar enkele weken geleden maakte Samsung bekend de deadline een week naar achteren te schuiven. Dit had te maken met de onverwachte grote vraag naar het nieuwe vlaggenschip. Wie de phablet nu in de pre-order bestelt of reeds heeft bestelt, krijgt zijn bestelling dus op 9 september. De adviesprijs voor een los exemplaar bedraagt 849 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones