Samsung Galaxy Note 7 mee in dubbele camera mode

Samsung Galaxy Note 7 mee in dubbele camera mode

De verwachte Samsung Galaxy Note 7 Edge zal het toneel betreden met dubbele camera´s aan de achterkant. Dat melden bronnen vanuit China.

De site Zol.com.cn heeft een bewezen verleden van correcte informatie van onaangekondigde hardware. De site zegt nu dat de reguliere Note het zal moeten doen met één enkele camera terwijl de Note Edge variant over een dubbele camera´s beschikt. De bronnen uit China bevestigen hiermee de Nederlandse bronnen vorige maand. Zij maakte als eerste melding dat Samsung twee nieuwe Note’s testte, toen nog Note 6. Het nieuws uit China wordt bijgestaan door bronnen die wisten te melden dat Samsung een dual camera module heeft ontwikkelt. De module is voorzien van een camera met groothoeklens en een andere met een langere brandpuntsafstand.

Dubbele Camera mode

Het is dit jaar zeer duidelijk: de dubbele cameramodules staan in de schijnwerpers van de smartphone componenten markt. LG trapte af met zijn LG G5 en daarna volgden er al snel meer. Marktonderzoeksbureau TSR verwacht zelfs dat het aandeel van dubbele camera module in de volledige smartphone componentmarkt zal stijgen van 8,4 % tot 20,5 % in 2018. Over twee jaar zullen dus 1 op de 5 toestellen beschikken over een dubbele camera setup. In die ontwikkeling kan een smartphone component fabrikant als Samsung niet achter blijven. Nu zijn de dubbele camera modules twee keer zo duur als de bestaande cameramodules, naar verwachting zal die verhouding in het voordeel van de dubbele camera dalen.

LG G5 Huawei P9

 

Dubbele Camera Module iPhone 7

Het is niet vreemd dat we ook voor de Samsung Note een dual camerasetup verwachten. Men verwacht namelijk dat Samsung’s grote concurrent Apple ook van plan is om de iPhone 7 Plus te lanceren met dubbele camera’s achter. Daarnaast komen er steeds meer toestellen die beschikken over de dubbele cameraopset. Denk aan de Huawei P9 en de Honor V8 maar ook smartphones voor een kleiner budget zoals de Cubot S9 en de toekomstige 360 phablet.

Update Samsung Galaxy Note 7

Vanuit Nederland kwam vorige maand al de lek dat er twee toestellen zouden verschijnen. Later werd dit weer tegen gesproken aangezien de Galaxy S7 Edge ook al een fors toestel is. Bovenstaande nieuws doet ons dus vermoeden dat er toch twee Note 7’s zullen verschijnen. Ander nieuwtjes die afgelopen tijd langskwamen zijn natuurlijk de Irisscanner. Aangezien Samsung de regering van India nu al Tablets levert met irisscanner verwacht men dat de scanner de Galaxy Note 7 zeker gaat halen. De verwachte specs van het toestel zijn alsvolgt: Een 5,8-inch OLED beeldscherm met een Qualcomm Snapdragon 823 processor of eigen octacore Exynos die 6 GB LDDR4 werkgeheugen krijgt. Men verwacht Samsung Galaxy Note 7’s in augustus en daarmee lanceert Samsung zijn nieuwe toestel net iets voor de verwachte iPhone 7’s.

Galaxy Note 7

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones