Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition buiten Zuid-Korea te koop

Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition buiten Zuid-Korea te koop

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de opgeknapte Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition ook buiten Zuid-Korea verkrijgbaar. Het eerste land dat de gereviseerde Galaxy Note 7 ontvangt buiten diens thuismarkt is Maleisië. Of het toestel binnenkort ook zijn vleugels uitspreidt naar andere landen, is niet bekend.

De Maleisische retailer MemoXpress maakt dit nieuws bekend op diens officiële Facebook pagina.

De Samsung Galaxy Note 8 is inmiddels sinds enkele weken te verkrijgen en slaagt er tot nog toe in om de nare nasmaak van diens voorganger weg te spoelen. Om een extreem lang verhaal kort te maken herhalen we nog even hoe het de Galaxy Note 7 is verlopen. Toen het toestel eind vorig jaar uitkwam bleek al snel dat er problemen speelden met de accu: die werd regelmatig te heet. Ongeveer een week na introductie nam het verhaal een heftigere vorm aan toen bleek dat sommige Note 7 exemplaren zelfs brand vatten dankzij de té hete accu. Het verhaal begon vervolgens dankzij sociale media zijn eigen leven te leiden en Samsung zag zichzelf genoodzaakt een grootschalige inzamelingsactie op poten te zetten.

Opgeruimd staat netjes

Zodoende zat men na deze actie met enkele honderdduizenden onbruikbare Samsung Galaxy Note 7 toestellen opgescheept. Uit milieuoogpunt (en waarschijnlijk ook vanuit economisch perspectief) besloten de Zuid-Koreanen echter om de toestellen een nieuw leven te geven. Hierbij werden ze stuk voor stuk nagekeken op veiligheid en voorzien van een nieuwe, wel veilige accu. Deze nieuwe toestellen zouden weer worden verkocht en afgelopen augustus was het dan zo ver. Toen maakte het bedrijf bekend zo’n 450,000 gereviseerde toestellen te gaan verkopen in thuismarkt Zuid-Korea tegen een gereduceerd prijskaartje ten opzichte van de originele versie. Lange tijd leek het toestel enkel in het thuisland verkocht te gaan worden.

Vermoedelijk geen introductie in Europa

Tot vandaag. De Maleisische retailer MemoXpress maakt namelijk bekend de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition ook aan te gaan bieden. Hierbij is het toestel eveneens goedkoper dan diens voorganger en kun je hem voor omgerekend zo’n 530 euro op de kop tikken. Hoe de retailer aan diens voorraad komt, is hierbij niet bekend. Het leek namelijk zo te zijn dat Samsung slechts bovengenoemd aantal zou produceren en deze enkel in Zuid-Korea op de markt zou brengen. Of de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition in de toekomst ook naar andere landen komt, valt niet te zeggen. Wel lijkt het ons onwaarschijnlijk gezien de recente introductie van diens opvolger.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones