Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition uitverkocht

Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition uitverkocht

De opgeknapte versie van de Samsung Galaxy Note 7, of voluit de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition, is compleet uitverkocht. Twee maanden na lancering hebben alle 400,000 toestellen een nieuwe Zuid-Koreaanse eigenaar gevonden. Dat laten welingelichte bronnen weten aan het Zuid-Koreaanse medium Yonhap.

Moeten we het nog over de Samsung Galaxy Note 7 hebben? Om je geheugen toch nog even op te frissen zullen we het doen. Vorig jaar kwam het geplaagde toestel op de markt waarbij direct berichten opgingen dat het toestel wellicht niet zo veilig was als werd verondersteld. Zo ontploften diverse exemplaren dankzij een te heet wordende accu. Om een lang verhaal kort te maken: Samsung zette een inzamelingsactie op poten en besloot de ingenomen toestel nieuw leven in te blazen. Voor de fans, zoals de Zuid-Koreanen stellen. De Samsung Galaxy Note 7 Fan Edtion is compleet nagekeken en voorzien van een nieuwe accu. Het toestel kwam enkel uit in Zuid-Korea en inmiddels is men door de de voorraad heen.

Voorraad uitverkocht

Welingelichte bronnen laten in gesprek met Yonhap, een krant uit Zuid-Korea, weten dat de Samsung Galaxy Note 7 compleet is uitverkocht. Samsung heeft zo’n twee maanden geleden rond de 400,000 toestellen geproduceerd tegen een gereduceerd tarief. Waar je voor de reguliere Galaxy Note 7 zo’n 750 euro moest neerleggen, kost de gereviseerde versie ‘slechts’ 500 euro. Een aantrekkelijke korting dus, zo vonden ook de Zuid-Koreaanse consumenten. Naast de Zuid-Koreaanse thuismarkt is de Samsung Galaxy Note 7 verder nergens te koop geweest. Volgens de bron overweegt Samsung wel om meer toestellen te gaan produceren. Ook beraadt men zich op een overzeese overstap. Of en wanneer dit gebeurd, is nog niet bekend. Wel is de interesse in het toestel wereldwijd groot.

Over de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition

De Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition is identiek aan de reguliere Galaxy Note 7, afgezien van de accu. Dit houdt in dat de beeldschermdiagonaal 5.7 inch is. Uiteraard tref je aan de voorzijde een Super AMOLED-beeldscherm voor volle, verzadigde kleuren. De resolutie is hierbij 1440 bij 2560 pixels, haarscherp dus. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Exynos 8890 chipset. Deze octa-core processor krijgt ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh, 300 mAh kleiner dan in de originele Note 7. Verder beschikt de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition aan de achterzijde over een 12 megapixelcamera met uitgebreide mogelijkheden. De voorzijde wordt gesierd door een 5 megapixel schieter.

Diens opvolger, de Samsung Galaxy Note 8, ligt vanaf midden september bij ons in de winkel. Mocht je dus op zoek zijn naar een grote telefoon met stylus, de beste specificaties en slimste innovaties, dan is dit toestel aan te raden.

 

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones